Doi agenți economici care derulau activități de catering în Sectorul 5 al Capitalei au fost sancționați de primarul Cristian Popescu Piedone.

Mai mult, edilul a sesizat și instituțiile cu atribuții de control mai amănunțite, în condițiile în care, din cele constatate la fața locului, agenții economici nu respectau cele mai elementare reguli de igienă.

Verificările pe care Piedone le-a întreprins zilele trecute au venit după ce a existat o sesizare. Așa se face că edilul Sectorului 5 a mers în teren, acolo unde se bănuia că sunt nereguli, descoperind că cele sesizate se confirmă.

Astfel, din ce detaliază primarul Piedone pe Facebook, sesizarea consta în aceea că, în zona Mărgeanului, un agent economic are un spațiu – bucătărie, în care se gătește mâncare pentru grădinițe și centre de bătrâni, deși modul de lucru nu ar fi igienic.

Iar ceea ce s-a găsit l-a făcut pe Piedone să admită că sesizările erau întemeiate: „praful intra prin ușa deschisă (…), pâinea era depozitată laolaltă cu anvelopele de mașină (…) în mașinile insalubre și neconforme care transportau mâncarea la copiii și bătrânii din grădinițe și azile am găsit antigel, truse de scule folosite, ambalaje mizerabile”.

Și nu doar atât: „Spre dezamăgirea mea, în zona Mărgeanului, corpul de control al Poliției Locale Sector 5 a constatat nereguli la încă o societate comercială care gătește mâncare și o livrează la domiciliu! Nici măcar nu era autorizată de primărie, așa că inspectorii poliției au închis-o”.

Sunt dezamăgit și furios pe cei care se joacă de-a alimentația publică! Uneori am impresia că anumiți agenți comerciali sfidează legile și oamenii de bună credință! (…)

Am dispus sancțiuni în ambele situații și am sesizat instituțiile abilitate!
Am o rugăminte pentru toți agenții economici din Sectorul 5 care prepară mâncare și-o livrează populației:
NU VĂ JUCAȚI CU SĂNĂTATEA OAMENILOR!

Cu respect pentru comunitate, primarul Piedone”, transmite edilul.

Articolul precedentConducerea Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviară, acuzată de corupție
Articolul următorMai multe lucrări vor duce la sistarea apei potabile în orașul Mangalia