Traian Băsescu pare foarte liniștit în ceea ce privește soluția în dosarul prin care s-a constatat că a fost colaborator al Securității și este convins că în recurs i se va face dreptate. În contextul candidaturii sale la Primăria Capitalei din partea PMP, Băsescu a fost chestionat la interviurile HotNews LIVE la distanță dacă a colaborat sau nu cu Securitatea. În ciuda deciziei primei instanțe, Băsescu consideră că în recurs situația se va clarifica la Înalta Curte, definitiv.

Mie mi se pare că s-a făcut o execuție. Sper ca la Înalta Curte, unde va fi un complet de 3 judecători, să fie o abordare corectă, nu a unui judecător care el însuși aștepta verdictul de la CNSAS”, a spus Traian Băsescu, pentru sursa citată. Dosarul a fost deschis în mai 2019 la sesizarea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care cerea stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, iar prima soluție a fost dată în urmă cu un an: „Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”. În dosarul depus de CNSAS la instanță ar exista două note informative olografe, semnate cu numele de cod „Petrov”, și un document pe microfilm trimis de SRI la CNSAS, însă Băsescu a declarat în fața instanței că nu a știut că i s-ar fi alocat un nume conspirativ.

Articolul precedentAdrian Năstase despre alegerile din 27 septembrie: „Cei care nu țin minte trecutul, riscă să-l repete!”
Articolul următorCodrin Ștefănescu e supărat pe liberali: „Ați furat în pandemia asta pentru toate rudele, neamurile și urmașii voștri”