Adrian Năstase face o analiză a deciziilor pe care ar trebui să le ia alegătorii din București pe 27 septembrie, plecând de la faptul că, deși nu poate încă vota din cauza condamnării, înțelege că pentru Capitală există o singură soluție. Fostul președinte al PSD scrie că nici Nicușor Dan și nici Traian Băsescu nu pot fi o alegere înțeleaptă, și încheie cu un sfat pentru toți românii: „sper să-i votați pe cei care au fost sau care pot fi cei mai buni gospodari”.

Conform deciziilor lui Ionuț Matei și ale lui Băsescu, nu voi putea vota nici anul acesta. Asta nu înseamnă că îmi este indiferent ce se întâmplă la aceste alegeri. Ca de obicei, vă indemn să mergeți la vot. Indiferent de vârstă. Dar tocmai pentru că îmi pasă, sper că nu veți lăsa capitala tării pe mâinile lui Nicușor Dan. Dacă nu ar fi candidat, probabil că imaginea lui ar fi rămas una de legendă, sugerând o persoană capabilă să rezolve toate problemele – atât de dificile – ale Bucureștiului. În momentul în care a decis să candideze, au ieșit la lumină toate mizeriile ipocriziei sale. De aceea, nici PNL nu prea îl mai susține. El rămâne „sedus și abandonat”.

Va lua Traian Băsescu din voturile lui? Puține. Probabil că va lua voturile unor „fideli” care altfel nu ar fi ieșit la vot. De ce candidează, știind că nu va câștiga primăria generală? Din trei motive: 1. din răzbunare, împotriva PNL și USR care nu l-au acceptat în alianță; 2. pentru a ține la reanimare PMP, până la alegerile parlamentare; 3. pentru a obține un număr de consilieri generali (și locali) cu care să participe la diferite jocuri economice în Capitală. În rest, celor care vor să-l voteze, le amintesc că cei care nu țin minte trecutul, riscă să-l repete!

De aceea, dacă îți pasă pe mâinile cui îți lași orașul, respectând indemnul de la Digi24, voteaz-o, pentru un nou mandat la Primăria generală a Bucureștiului, pe Gabriela Firea. În felul acesta, vei da și un vot de neîncredere celui care ar fi trebuit să fie imparțial ca președinte al României și care a devenit un jalnic purtător de cuvânt al PNL în această campanie electorală”, scrie pe blogul său Adrian Năstase.

Articolul precedentPonta: „Primul criminal e Orban”
Articolul următorBăsescu despre decizia în dosarul său cu CNSAS: „S-a făcut o execuție”