Viorel Cataramă a „bătut” Biroul Electoral Central, care constase probleme în ceea ce privea lista de semnături din spatele candidaturii la prezidențiale. Decizia BEC în ceea ce îl privea, dar și cea referitoare la Miron Cozma, era simplă: „respingerea înregistrării candidaturii și a semnului electoral …pentru alegerea Președintelui României din anul 2019”. Porivit deciziei BEC, pentru 94.170 de semnături din cele 230.341 depuse existau elemente de similitudine evidente, însă omul de afaceri a anunțat de atunci că va ataca la Curtea Constituțională, unde a și primit câștig de cauză.

CCR i-a admis contestația și a invalidat decizia BEC, astfel încât de aici înainte trebuie înregistrată candidatura și semnul electoral ale lui Cataramă la alegerile din luna noiembrie.

Duminică, și candidatura fostului lider al minerilor a fost respinsă de BEC: sute de pagini cu semnăturile necesare erau copii xerox (270.075 din cele 309.656 depuse sunt fotocopii sau conţin elemente de similitudine evidentă). aceasta înseamnă că acum sunt oficial în cursă doar șapte candidați: Vasilica Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Klaus-Werner Iohannis, Mircea Diaconu, Hunor Kelemen și Ilie Dan Barna. Astăzi, alte trei candidaturi vor fi analizate de BEC: Ramona Ioana Bruynseels, Alexandru Cumpănaşu şi Cătălin Ivan. Deciziile BEC pot fi contestate, iar până în 26 septembrie sunt soluţionate contestaţiile. În 27 septembrie candidaturile rămân definitive.