Primarul unei comune din Argeș, condamnat definitiv după ce și-a „ajutat tatăl la bătrânețe”, angajându-l consilier personal la primărie

Bogdan Proca a intrat pentru prima dată în atenția opiniei publice în 2017 când numele său a fost legat de un cunoscut caz de sclavie

Bogdan Proca / Foto: preluare Adevărul

Bogdan Proca, primarul comunei Berovoești, județul Argeș, a fost condamat definitiv la un an de închisoare, după ce și-a angajat tatăl în funcția de consilier personal, în cadrul primăriei. Mai mult, în urma verdictului judecătorilor, prefectul de Argeș a decis încetarea mandatului acestuia, informează Antena 3.

În Berovoești, Argeș, nicio funcție în primărie nu se pierde, ci doar se transformă

În primăvara acestuia an, magistrații din cadrul Judecătoriei Câmpulung îi dădeau sentința finală primarului Bogdan Proca: un an de închisoare cu executare pentru conflict de interese. În plus, timp de trei an, lui Proca i s-a interzis să mai ocupe o funcție publică. Cu toate că sentința a fost atacată inițial, ulterior acesta avea să se răzgândească. Nu cunoaștem motivele.

În cele din urmă, instanța a decis amânarea aplicării pedepsei de închisoare pe un termen de supraveghere de doi ani, fapt care nu l-a împiedicat, totuși, pe prefectul de Argeș să-l revoce pe acesta din funcția de primar, cu toate că a făcut asta cu foarte mare întârziere, acuzând procedurile greoaie.

Mai exact, primarul din județul Argeș și-a angajat tatăl la primăria pe care o conduce, pe post de consilier personal, săvârșind, în acest caz, respectivul conflict de interese. Interesant de remarcat este faptul că, în acest caz, vorbim despre o tradiție de familie pentru că, potrivit sursei citate anterior, Proca senior și Proca junior ar fi campioni absoluți atunci când vorbim de păstrarea funcțiilor în familie. Înainte ca Bogdan Proca să devină primarul comunei Berovoești, funcția a fost ocupată de tatăl acestuia, mandat în care și-ar fi angajat fiul pe post de consilier personal, Proca junior întorcându-i acum favorul tatălui său.

Alte controverse

În 2017, Adevărul scria următoarele: „Noi dezvăluiri scandaloase ies la iveală în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoeşti, a căror cruzime a făcut ocolul lumii. Doi dintre stăpânii de sclavi au făcut muncă în folosul comunităţii chiar la vila lui Bogdan Proca, primarul de la Berevoeşti”.

Citește și: Alin Simota iese „condiționat” din închisoare

Articolul precedentAlin Simota iese „condiționat” din închisoare
Articolul următorFlorin Cîțu, acceptat oficial în „bătălia” pentru șefia PNL
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.