Florin Cîțu, acceptat oficial în „bătălia” pentru șefia PNL

Comisia de organizare a congresului PNL din 25 septembrie l-a validat pe Cîțu, așadar acesta devine, în mod oficial, cotracandidatul lui Ludovic Orban, pentru șefia partidului

foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Florin Cîțu a fost acceptat de Comisia de Organizare a Congresului PNL, din data de 25 septembrie, așadar devine, în mod oficial, contracandidatul lui Ludovic Orban, actualul șef al liberalilor. A fost nevoie de validarea comisiei, întrucât, potrivit statutului partidului, pentru a ocupa o funcție de conducere politică, este nevoie ca respectivul să aibă un minim de 5 ani de la intrarea în partid, ceea ce, în cazul lui Florin Cîțu nu se aplica, premierul având nevoie de o derogare.

Florin Cîțu, oficial cotracandidatul lui Ludovic Orban

„În conformitate cu prevederile art 68 din Statutul PNL, Comisia de Organizare a Congresului a acceptat proiectele de moțiuni depuse de către candidații la președinția PNL, respectiv domnul Ludovic Orban în data de 19 august 2021 și domnul Florin Cîțu în data de 20 august 2021.

În conformitate cu prevederile art 70 din Statutul PNL, cele două proiecte de moțiuni acceptate pot fi difuzate organizațiilor județene ale PNL în vederea dezbaterii cu membrii de partid.

Termenul limită pentru depunerea proiectelor de moțiuni este 25 august 2021.”, se arată un comunicat trimis de Comisia de Organizare a Congresului PNL.

Alegerile interne din PNL vor avea loc în data de 25 septembrie a.c. În cursă au intrat doi candidați: Ludovic Orban și Florin Cîțu.

În momentul de față, sorții par să fie de partea lui Cîțu, acesta beneficiind de susținerea multor nume „grele” din partid, printre care Emil Boc, Alin Tișe, Rareș Bogdan, însă și de susținerea majorității miniștrilor liberali ai guvernului.

Ludovic Orban, pe de altă parte, nu pare la fel de norocos. De partea acestuia declarându-se, în schimb, Ilie Bolojan, însă doar într-o oarecare măsură. Bolojan și-a explicat decizia, spunând că, în momentul de față nu poate miza pe Florin Cîțu din cauza controverselor apărute în ultima perioadă.

Citește și: Primarul unei comune din Argeș, condamnat definitiv după ce și-a „ajutat tatăl la bătrânețe”, angajându-l consilier personal la primărie

Articolul precedentPrimarul unei comune din Argeș, condamnat definitiv după ce și-a „ajutat tatăl la bătrânețe”, angajându-l consilier personal la primărie
Articolul următorMerkel avertizează Rusia cu privire la gazoductul din Marea Baltică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.