Groapa de gunoi
foto cu caracter ilustrativ

Veste bună pentru locuitorii nord-vestului Capitalei: procesul ce a durat mai bine de doi ani s-a sfârșit! Tribunalul București a hotărât pe 14 august 2020 anularea Autorizației Integrate de Mediu pentru groapa de gunoi Chiajna-Rudeni. Astfel, în urma deciziei de anulare a autorizației, orice depunere a deșeuri pe cele două terenuri încă funcționale ale gropii de gunoi devine strict interzisă.

Conflicte vechi, cu iz urât mirositor

La începutul anului 2018, o serie de instituții, cât și ONG-uri, printre care Primăria Sectorului 1, Poliția Locală Sector 1, Asociația 21% Oxigen și Asociația pentru Natură și Protejarea Mediulu, intentau un proces împotriva Agenției pentru Protecția Mediului București, cât și companiei IRIDEX, cea responsabilă de administrarea gropii de gunoi de Chiajna-Rudeni, cerând instanței să anuleze autorizația emisă de APMB. În egală măsură, până la începerea procesului, un număr impresionant de bucureșteni au depus plângeri, acuzând toxicitatea emanantă de groapa de gunoi mai devreme menționată.

Conferință de presă susținută de primarul Sectorului 1

În urma acestei decizii de instanță, primarul Sectorului 1 Dan Tudorache a anunțat că mâine, 24 august 2020, va susține o conferință de presă. Conferința va avea loc la sediul Primăriei Sectorului 1 și va începe la ora 11:00.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSchimbul de primari, practică veche și la PNL, și la PSD
Articolul următorVanghelie își schimbă partidul, dar naravul ba! Pomeni electorale ca în vremurile „bune”!