În plină pandemie, noul partiduleț social democrat independent al lui Vanghelie e pus pe fapte mari. Doar-doar de-o mai ieși cel puțin o tură primar nea Marean. Un spectacol desprins, parcă, din romanele lui Orwell.

Mită electorală comestibilă, marca PSDI în Sectorul 5

Sectorul 5 pare să se întoarcă în timp, mai exact în vremurile în care mai marii politicieni ai țării găseau de cuviință să împartă alimente și diverse alte lucrușoare pentru a-și stimula votanții. Gestul este unul revoltător, fără niciun dubiu. Cu atât mai revoltător acum când în România avem parte de restricții și de recomandarea distanțării fizice. Ce vedem în filmulețul atașat? O mare de oameni înghesuindu-se să primească alimente de la Vanghelie și niște argați angajați de acesta care, la rândul lor, nu poartă măști și nu țin cont de distanțare.

La marea adunare nu a fost prezentă nici Poliția Locală și nici Jandarmeria.

„Ce filmezi, frate?”

Firește, așa cum se întâmplă de fiecare dată, și de data aceasta o astfel de acțiune nu s-a vrut filmată, așadar nu a durat mult până ce un „cetățean de bună credință” l-a chestionat pe observator, întrăbându-l ce fimează „frate”?

Vanghelie, Orban și Mișu Pricopsitu’

Florea Daniel, omul lui Vanghelie

Coincidență sau nu, toată această scenă grobiană și total atipică perioadei pandemice pe care o străbatem cu toții s-a petrecut lângă un panou electoral al lui Florea Daniel, actualul primar al Sectorului 5, din partea PSD (de altfel, fostul partid sub care a activat și Marian Vanghelie înainte să-i pună un „i” în coadă). Cu toate că, în mod normal, fiindu-i contracandidat (cel puțin de suprafață), Florea ar fi trebuit să se declare revoltat, în realitate pare să nu aibă nimic împotriva „gestului mărinimos” și pur electoral al „șefului” său Vanghelie.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentInstanța decide: autorizația gropii de gunoi Chiajna-Rudeni, anulată!
Articolul următor500 de euro, mită pentru contrabandă cu țigări
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.