Dan Cristian Popescu
Dan Cristian Popescu

Nu mai este secret pentru nimeni faptul că Dan Cristian Popescu, primarul de facto timp de patru ani al sectorului 2, candidează din partea PSD. După ce l-am admirat cu câtă bărbăție i-a ținut piept colegei de partid (!!!), acum sunt în postura de a mă întreb retoric “Cum azi ești de dreapta și mâine ești de stânga?” A uitat domnul Popescu cât de dreapta era când era în dreapta lui Ludovic Orban?

De fapt, pentru frații Popescu, stânga sau dreapta politică sunt doar niște cuvinte. Despre frații Popescu (frații Pricopsitu’) s-a scris mult de-a lungul timpului, însă, ceva, parcă tot a scapăt. Relația celor doi cu fostul primar al sectorului 5, celebrul Marian Vanghelie. Este de notorietate că de prin 2004, mai mult de 15 ani, Marian Vanghelie îi chema la raport pe frații Popescu. Dan Cristian Popescu și Mihai Gabriel Popescu au știut cum să facă bani, că au fost din panotaj stradal (pionierat la vremea respectivă) sau alte afaceri, nu mai conta. Că totul a plecat de la relația cu Marian Vanghelie sau cu Mihai Răzvan Ungureanu, ori cu Sebastian Ghiță, chiar nu mai are importanță.

Umbra lui Vanghelie la sectorul 2

Marian Vanghelie

Dintre toți cei care s-au perindat prin viața economică a celor doi frați, valid în continuare de orice luptă mai este doar Marian Vanghelie. Sunt nenumărate articole de presă în care fostul primar este asociat cu diverse personaje, de stanga ori de dreapta, dar mai puțin ori deloc cu Dan Cristian Popescu. Nu pot să cred că pe perioada mandatelor lui Vanghelie la sectorul 5 erau prieteni, iar acum, când Popescu are nevoie disperată de orice ajutor, Vanghelie o să-l lase la greu, dacă in toți acești patru ani au fost umăr la umăr. Tot Marian Vanghelie este cel care a mai făcut un primar.

Din câte îmi aduc aminte, Gabriel Mutu, primarul în funcție la sectorul 6 a fost adus din PD-L și împins atât de mult în față, încât, iată-l primar. Dacă Vanghelie se vă implica în campania electorală (deja o face și se vede) cei care îl vor avea ca mentor, se vor regăsi în confortabilele fotolii de primar. Și primul, și cel mai vizibil este Dan Cristian Popescu.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentSenatul a decis: alocațiile trebuie să fie majorate!
Articolul următorBucureștenii își pot rezolva treburile administrative de la un click distanță, pe noua platformă a Primăriei Capitalei