Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie încep să se golească

Guvernul britanic a promis că va căuta soluții pentru remedierea problemei

Foto: Pixabay.com

Marea Britanie se confruntă cu o situație destul de gravă, în acest moment. Ba mai mult, problema tinde să devină critică, întrucât rafturile supermarket-urilor din Regatul Unit încep să se golească extrem de repede, informează Știrile TVR. De vină ar fi creșterea numărului de infectări, cu noile tulpini Delta și Delta Plus.

Marea Britanie riscă o criză alimentară de proporții

Situația dramatică a devenit posibilă din cauza creșterii numărului de infectări cu noile tulpini Delta și Delta Plus. Mai exact, mulți dintre salariații care lucrează în domeniu au fost nevoiți să se autoizoleze, după ce au primit un mesaj prin intermediul unei aplicații de profil, în care erau anunțați că ar fi intrat în contact cu persoane testate pozitiv.

Așadar, aceștia sunt acum nevoiți să petreacă zece zile în izolare, conform cerințelor actuale, în contextul pandemiei de Covid și a noilor tulpini, considerate mult mai contagioase decât variantele precedente ale virusului. Mesajul cu pricina a fost trimis de Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie.

Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie încep să se golească
Foto: Pixabay.com

Guvernul londonez și-a manifestat îngrijorarea

În urma acestei situații, multe supermarketuri s-au văzut în postura de a nu putea asigura aprovizionarea, astfel că rafturile magazinelor au început să se golească, spre disperarea cumpărătorilor.

Așa cum era de așteptat, Guvernul britanic s-a declarat deosebit de îngrijorat și a promis că va întocmi o listă cu lucrătorii considerați esențiali, care ar urma să fie scutiți de la autoizolare, pentru ca aceștia să-și poată îndeplini atribuțiile locului de muncă.

Citește și: Francesca Popa, românca de la Miss Italia care a uimit juriul

Articolul precedentIon Rădoi rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și șantaj
Articolul următorFlorin Cîțu dă asigurări: mai avem mult până să atingem 60%, în ceea ce privește datoria
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.