Sursa: Facebook

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, anunță că a decis să demisioneze din funcția politică de vicepreședinte al PNL Constanța, solicitând totodată suspendarea din partid.

Decizia acestuia vine după ce Direcția Națională Anticorupție a anunțat că procurorii au pe masă un dosar care poartă numele acestuia, Lupu fiind acuzat de luare de mită.

Procurorii anticorupție au făcut publice date din anchetă în urmă cu mai bine de o săptămână, timp în care Lupu nu a suflat un cuvânt despre vreo demisie de onoare.

La acel moment, 13 iunie, Mihai Lupu dădea de înțeles pe Facebook că este doar martor în dosar, în ciuda faptului că DNA preciza clar că acesta este suspect într-un dosar alături de un director și doi funcționari publici din primăriile Năvodari și Mangalia, în legătură cu fapte comise recent, în primăvara acestui an, în legătură cu atribuirea unor contracte.

Acum, pe Facebook, Mihai Lupu admite că este totuși cercetat, dar cu alte cuvinte, anume că se regăsește „implicat într-un dosar investigat de către DNA, cu suspiciuni de corupție”.

Cu un amestec de tristețe și hotărâre, doresc să vă împărtășesc o veste importantă. Astăzi am decis să-mi prezint demisia din funcția de vicepreședinte al Organizației Județene PNL Constanța.
O decizie deloc ușoară, pe care m-am văzut obligat să o iau, având în vedere angajamentul meu ferm față de obiectivele și valorile partidului.

În lumina circumstanțelor actuale, care mă regăsesc implicat într-un dosar investigat de către DNA, cu suspiciuni de corupție, și având în vedere dorința mea de a nu afecta imaginea și activitatea partidului nostru, am considerat că este potrivit să mă retrag și să îmi depun demisia. În același timp, am solicitat suspendarea mea din calitate de membru al PNL, până la finalizarea cercetării, ca o măsură precaută, pentru a respecta procesul legal și a evita orice interferențe în desfășurarea justiției. Subliniez că sunt nevinovat și îmi doresc ca acest pas să demonstreze faptul că prioritățile mele sunt corectitudinea și integritatea.

În pofida acestor evenimente, vă asigur că activitatea mea la CJC rămâne focusată pe nevoile cetățenilor județului, primăriilor și tuturor celor pe care îi reprezint. Mizez, în continuare, pe încrederea și suportul colegilor mei, deoarece dezvoltarea județului Constanța și finalizarea cu succes a proiectelor pe care ni le-am asumat rămân prioritățile mele principale”, a transmis Lupu.

Articolul precedentInspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al MAI, acuzat de abuz în serviciu
Articolul următorGeoană: „Transformarea României într-o ţară prosperă, respectată şi încrezătoare nu s-a produs”