Doi foști comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș sunt arestați și au fost trimiși în judecată pentru luare de mită în formă continuată, acuzațiile procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești având legătură cu fapte comise la începutul acestui an.

Concret, cei doi, care aveau atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor, ar fi „căzut” la o înțelegere cu mai mulți administratori pentru a le trece cu vederea abaterile, uneori chiar grave și care puneau în pericol consumatorii.

Mai mult, arată procurorii, unul dintre inculpați – Dumitru Constantin Boboc, este acuzat și de fals intelectual în formă continuată, în timp ce colegul său, Paul Constantin Zamfir, va fi judecat doar pentru luare de mită în formă continuată. Cei doi au fost reținuți inițial pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai, iar ulterior au primit mandat de arestare preventivă în instanță.

Alături de aceștia, în dosar au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, și șase reprezentanți ai unor societăți comerciale, acuzați de dare de mită, respectiv complicitate la fals intelectual (pentru unul dintre inculpați).

În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi inculpați ar fi pretins și primit de la șase oameni de afaceri, inculpați în prezenta cauză, sume de bani cuprinse între 200 și 600 lei și alte foloase necuvenite pentru a nu aplica amenzi contravenționale ori pentru a favoriza agenții economici cu ocazia efectuării controalelor, prin atestarea unor aspecte necorespunzătoare realității, respectiv faptul că nu au fost constatate nereguli la societățile verificate.

Spre exemplu, unul dintre operatorii economici controlați ce presta servicii de alimentație publică își desfășura activitatea cu încălcarea dispozițiilor Ordonanței nr. 21/ din 21 august 1992, republicată, privind protecția consumatorilor, în sensul că utiliza produse expirate, condițiile de muncă erau insalubre, nu deținea o autorizație de funcționare emisă de către Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Argeș etc.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de trei inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cursul urmăririi penale”, au comunicat procurorii anticorupție.

Articolul precedentLui Ponta i s-a reactivat franceza, auzind de situația fostului ministru din guvernul Cioloș
Articolul următorVIDEO: O ploaie cu piatră a făcut prăpăd în Galați