Lui Ponta i s-a reactivat franceza, auzind de situația fostului ministru din guvernul Cioloș

Fostul ministru al Energiei, Vlad Grigorescu, a intrat în vizorul ANI încă din 2016 când instituția a decis să-l ia la verificat pe acesta. În urma verificărilor se descopereau anumite neconcordanțe în declarația acestuia de avere

Foto: preluare ZF

Auzind de situația „penală” în care se află fostul ministrul al Energiei din Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, Victor Ponta a jubilat ironic, făcând uz și de limba franceză pe care, din câte se poate observa, nu a uitat-o chiar în totalitate.

Victor Ponta: „Mon Dieu! CIOLOȘ? CORUPTION? PENAL? Mais ce n’est pas possible!”

„Sunt convins ca este un abuz impotriva Dlui. Ciolos – ca procurorul care a inceput investigatia este “pesedist” – si ca o se ne certe Comisia Europeana si o sa ne critice in MCV”, a mai menționat Victor Ponta, la auzul îmbucurătoarei vești – pentru el, desigur, având în vedere că Guvernul condus de acesta a fost „dărâmat” de protestele din stradă, în urma tragediei de la Colectiv, și înlocuit de un guvern tehnocrat, condus de Dacian Cioloș, din care a făcut parte, la vremea respectivă, inclusiv Vlad Grigorescu (ministrul Energiei), urmărit penal începând de astăzi.

Comunicatul remis de Administrația Prezidențială

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 23 iunie 2021, ministrului justiției, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Victor Vlad Grigorescu, în calitate de fost ministru al energiei în perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 261/P/2018 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de fals în declarații în formă continuată, prevăzută de art. 28 din Legea nr. 176/2010, raportat la art. 326 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri”, arată un comunicatul de presă transmis de Administrația Prezidențială, astăzi.

Metrorex se opune în instanță majorării salariale cu 18%. Sindicatul lui Rădoi „ia foc”

Context: Fostul ministru al Energiei, Vlad Grigorescu, a intrat în vizorul ANI încă din 2016 când instituția a decis să-l ia la verificat pe acesta. În urma verificărilor se descopereau anumite neconcordanțe în declarația acestuia de avere. „Am acceptat o ofertă de a ceda folosinţa acestei platforme timp de un an contra sumei de 792.000 lei, impozabili, care se regăseşte în declaraţia mea de avere, cu opţiunea ca la finalul contractului să pot dezvolta un proiect de anvergură. O altă tranzacţie nu a mai avut loc. Domeniul online pe care a funcţionat platforma este înregistrat pe numele meu personal, iar tranzacţia a fost făcut de asemenea în nume personal, motiv pentru care ea şi figurează ca atare în declaraţiile de avere”, afirma, la vremea respectivă, Grigorescu.

Articolul precedentMetrorex se opune în instanță majorării salariale cu 18%. Sindicatul lui Rădoi „ia foc”
Articolul următorDoi inspectori de la Protecția Consumatorilor Argeș primeau mită pentru a închide ochii când găseau produse expirate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.