Dacă UDMR a anunțat că își dorește ca mass-media să beneficieze de dublarea sumei prevăzută de Ordonanța de Urgență privind finanțarea presei – 80 de milioane de euro până la sfârșitul anului, Uniunea Salvați România face public că a gândit câteva amendamente pe care le vede mai importante în cheltuirea banilor publici. USR crede că presa nu este nicidecum ajutată, ci este vorba despre o mită mascată de la guvern, în an electoral. „Banii nu ajung la jurnaliștii care au nevoie de susținere, ci la mogulii de presă”, sunt convinși cei de la USR.

USR este împotriva acestor măsuri, de aceea deputații Iulian Bulai și Cătălin Drulă au propus, prin amendamente, oprirea finanțării presei la 15 iulie iar banii rămași din cei 40 milioane de euro să fie direcționați către medicamentele bolnavilor cu afecțiuni cronice.

În vreme de pandemie, banii publici trebuie direcționați către domeniul sănătății și redresarea economiei, nu cumpărarea bunăvoinței mogulilor și acapararea presei. Televizorul nu ține loc de tratament pentru cetățenii bolnavi. Acțiunea PNL, susținută de UDMR, este o mită mascată”, au transmis cei de la USR.

Amendamentele USR prevăd ca de la 15 iulie campania de informare să se oprească, iar sumele rămase necheltuite din bugetul prevăzut (200 de milioane de lei) să se constituie venit la bugetul FNUASS – Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, la capitolul „Active nefinanciare”, subcapitolul 03.02, „Medicamente pentru boli cronice cu risc crescut utilizate în programele naționale cu scop curativ”. „Se anulează posibilitatea ca perioada campaniei (4 luni) poate fi prelungită în funcție de necesitățile de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19 în limita bugetului total alocat (40 de milioane de euro)”, prevede unul dintre amendamente.

Articolul precedentAna Birchall spune că Viorica Dăncilă prezintă „manipulativ și viclean informații care sunt de-a dreptul mincinoase”
Articolul următorVă mai aduceți aminte de politicianul care i-a strigat unui cetățean”Măi tembelule, măi”, chiar de 1 Decembrie, 2019?