După ce fostul premier Viorica Dăncilă a ținut să asigure întreaga suflare de internauți de pe Facebook că nu are nicio legătură cu „lipsa de implicare a guvernului în combaterea și descurajarea criminalității și a violenței din societate”, unul dintre miniștrii Justiției din guvernele PSD iese la atac. Ana Birchall, căci despre ea este vorba, s-a simțit cumva vizată de explicațiile Vioricăi Dăncilă, așa că, într-o postare pe Facebook, explică la rândul său ce (nu) s-a făcut și mai exact de ce.

Acum câteva zile doamna Dăncilă scria ritos „Resping total acuzațiile privind lipsa de implicare a guvernului pe care l-am condus în combaterea și descurajarea criminalității și a violenței din societate”! Păi nu sunt acuzații doamnă, sunt realitățile și efectele faptelor dvs.! Vă lăudați, manipulativ, cu acte normative care fie nu au văzut lumina ședinței de guvern sau acte normative declarate neconstituționale! Deci cum ați rezolvat practic NU declarativ? Doamna Dăncilă rog să citiți decizia nr. 83/2020 care declară neconstituționale prevederile cu care vă lăudați zilele trecute într-o postare! Adevărul este exact cum am spus eu:

1) NU ați rezolvat mai nimic să preveniți tragedii gen Caracal. Dacă tineați cont de observațiile formulate de mine în calitate de ministru al justiției, observații care sunt și în scris și spuse în ședința de guvern, CCR nu avea motive să declare neconstituțional actul normativ și astăzi aveam aceste prevederi legale în vigoare! Dar și atunci ca și acum sunteți preocupată numai de exerciții de imagine NU de adoptarea unor soluții care să fie puse în practică!

2) V-ați opus propunerilor mele de înăsprire a condițiilor pentru liberarea condiționată pentru simplul motiv ca aceste propuneri se aplicau și corupților! Acesta este adevărul oricât de mult încercați să îl coafați acum ca fiind altfel!

P.S.Poate totuși răspundeți, fiind o informație de interes public, dacă v-ați întâlnit cu Iordache și Savonea, la ceas de seară!

P.S.2 Așa cum v-am spus și personal acum câteva luni de zile voi reacționa de fiecare dată când mă mai atacați (direct sau indirect) sau prezentați manipulativ și viclean informații care sunt de-a dreptul mincinoase! Dați share oameni buni să se cunoască adevărul!”, scrie Ana Birchall.

Articolul precedentLocurile de muncă la stat „au făcut pui”. 1.203 de angajați în plus, față de 2019
Articolul următorUSR a găsit mită la jurnaliști