Dar, cel puțin de această dată este pe deplin de înțeles panica stârnită de campania de dezvăluiri a ASI. Pentru că, da, vorbim de o pe deplin ”drăcoasă” campanie de presă în care se va merge cu ”ADEVĂRUL PÂNĂ LA CAPĂT”! Oricâți bani s-ar pierde! Pentru că, în fond și la urma urmei, tot banii sunt adevărata miză a ”consultanței” asigurate – ce este drept, mai mult din vorbe! – de ultimii ”rezerviști activi” ai unui sistem care are nevoie mai mult chiar și decât debila clasă politică românească de o schimbare a liniilor!

Astfel că, deși nu avem de unde ști cât de tare o fi aerul de Londra, avem în schimb ”indicii rezonabile” că miliardarilor români refugiați în ”orașul oligarhilor fugari” li s-au înfierbântat mințile cu promisiunea că se pot întoarce acasă. Ceea ce, în urma unor decizii judiciare definitive, nu poate fi decât salutar.

Numai că, ghinion, uite că promisiunile de la Londra nu au chiar ”acoperire deplină” și la București. Nici măcar la ”prețuri corecte” care deja au sărit binișor de pragul psihologic de 22 de milioane de euro!

Bani mulți. Foarte mulți. Dar este strict treaba lor – dar și a structurilor abilitate! – de unde și mai ales cum vor fi aceștia plătiți! Cu factură sau ”la șervețel”… Oricum ”Follow the money” rămânând cea mai sigură cale indicată de către organele judiciare americane.

Și uite cum, până s-or dezmetici că nu ar putea fi decât niște noi ”gâște bune de jumulit” de către ”coldiștii” de la marginea sistemului, miliardarii de la Londra, de la veteranul Puiu Popoviciu la junele Alexander Adamescu s-ar putea trezi și cu banii luați și…

De ce? Pentru că, după cum reiese din raportul contrainformativ ”securizat” la Birourile DIVIZIEI de INVESTIGAȚII EXTERNE a ASI de la Miami, Washington, New York și Viena, a fost identificată ”pârghia” judecătorească prin care s-ar putea acționa. Iar dacă deja se știe că judecătoarea este șantajată cu dosarul soțului de dare de mită de la DGA, atunci înseamnă că nici ”ȘEFA” nu mai poate prezenta chiar un ”CEC în alb” pentru fugarii din Anglia și Italia…

Articol preluat din ASI-Romania

VIALovitura lu' Tache
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedent5.000 de euro, suma cerută de o femeie din Arad pentru o intervenție pe lângă magistrați
Articolul următorCiucă mai așteaptă cu candidatura la prezidențiale: „Să vedem cum se derulează şi care sunt rezultatele în alegerile locale”