Sursa: pixabay.com

O femeie din județul Arad a fost trimisă în judecată în arest la domiciliu, sub acuzația de trafic de influență, după ce i-a promis unei persoane că, în schimbul a câteva mii de euro, va interveni pe lângă magistrați în vederea eliberării din arest a unui inculpat.

În urmă cu o lună, pe 23 aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean – Serviciul de Investigații Criminale, Secția 2 Poliție Rurală Arad și Poliția orașului Nădlac organizau chiar un flagrant în acest sens, în timp ce inculpata „pretindea suma de 5.000 de euro de la martora C.E., pentru a interveni pe lângă magistrați, în vederea eliberării din arest preventiv a soțului martorei”.

Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Arad au admis propunerea procurorilor şi au dispusluarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Sas Adela Elena, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, începând cu data de 23 aprilie 2024, până la 22 mai 2024, inclusiv. Pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul situat …fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Pe timpul cât se află sub măsura preventivă a arestului la domiciliu inculpata trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; b) să nu comunice nici direct, nici indirect, pe nicio cale cu martorii Crainic Elena, Hele Gianina Maria, Coman Alessandra şi nici cu membrii de familie ai acestora.

Respinge cererea inculpatei formulată prin apărătorul desemnat din oficiu, de luare a unei măsurii preventive mai uşoare”. Nemulțumită de măsură, femeia a atacat soluția, însă Curtea de Apel Timișoara i-a respins „ca nefondată contestaţia”.

Ancheta s-a derulat rapid, iar zilele trecute procurorii au anunțat că au întocmit deja rechizitoriul: „La data de 15.05.2024 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a unei inculpate în vârstă de 32 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (…)

În fapt, la data de 31.03.2024 , precum şi la 22.04.2024, inculpata S.A.E. a solicitat suma de 5.000 euro de la numita C.E. cu promisiunea că va interveni pe lângă un magistrat în scopul de a obţine eliberarea din arest preventiv a soţului numitei C.E. ori înlocuirea măsurii preventive cu o altă măsură preventivă mai blândă (acesta fiind inculpat într-un dosar al DIICOT – BT Arad), prin crearea falsei aparenţe că acesta ar avea influenţă asupra unui magistrat; primind avansul de 2.500 de euro din această sumă la data de 23.04.2024 (moment în care a fost surprinsă în flagrant de către organele de urmărire penală)”, au transmis procurorii.

Articolul precedentSebastian Burduja, atac la Nicuşor Dan și Gabriela Firea
Articolul următorALTĂ GÂSCĂ BUNĂ DE JUMULIT!