Deși au fost vremuri nu foarte îndepărtate când PSD&PNL mergeau cu același posibil candidat pentru Primăria Capitalei, după care l-au retras pe Cătălin Cîrstoiu și au luat decizia de a arunca în bătălia electorală candidați separați, pactul de „neagresiune” dintre Sebastian Burduja și Gabriela Firea nu merge la nesfârșit.

Pentru că a terminat cu toate elementele care țin de programul său electoral și alte încercări ușor nereușite de a-și atrage electorat, Sebastian Burduja a trecut la „nex level”: atacarea inclusiv a Gabrielei Firea, propunerea PSD pentru Primăria Capitalei.

La o conferinţă de presă organizată în faţa Primăriei București, Burduja a declarat că primarul general Nicuşor Dan a continuat „eşecul Gabriela Firea”, cu referire la numărul de procese în este implicată primăria şi a banilor cheltuiți.

Vă prezint o nouă dezvăluire privind ce se întâmplă în primăria lui Nicuşor Dan, care a continuat eşecul Gabriela Firea. Deci am avut patru ani de eşec Gabriela Firea şi, din păcate, încă aproape patru cu Nicuşor Dan. (…)

Prima informaţie este legată de numărul de procese pe care le are în mandatul dânsului. Noi am făcut o analiză complexă de pe date publice din portal. Vedeţi că de departe este recordman – trebuia să facă performanţă şi domnul Nicuşor Dan la o categorie şi anume la numărul de procese – deci sunt 24.135”, a contabilizat Sebastian Burduja.

Cu toate acestea, candidatul PNL a subliniat și că Nicuşor Dan cheltuie pe case de avocatură de 4 – 5 ori mai mult în fiecare an decât Gabriela Firea.

Am două concluzii. Prima este că nu are niciun fel de respect faţă de banul public. De altfel, dacă ne uităm pe toate datele, deşi administraţia Firea a irosit banii bucureştenilor pe iepuraşi, pe tot felul de vouchere, tot felul de programe electorale, de pomană electorală, a venit domnul Nicuşor Dan şi, în loc să cheltuiască 4 miliarde de lei din buget, a cheltuit anual 7 miliarde de lei.

Deci, în loc să reducă cheltuielile, inclusiv cu avocaţii, le-a dublat, triplat sau de patru ori mai mult. A doua concluzie pe care o am este că nu trebuie să ne mirăm când oraşul arată în halul în care arată pentru că, dacă dânsul este ocupat să plătească totul pe case de avocatură, respectiv să stea în instanţă, în loc să fie primar general, evident că n-are cum să se ocupe de problemele oraşului şi, de aceea, ajungem ca, cu două săptămâni înainte de alegeri, să asfaltăm aleile din Parcul Cişmigiu, care au zăcut sparte aproape patru ani de zile, să mai schimbăm o scară rulantă pe la universitate, să mai văruim nu ştiu ce borduri, să mai plantăm un pomişor aici pe bulevardul Elisabeta”, a mai spus Burduja.

Articolul precedentPolițiștii, avertisment: „Vom refuza paza secțiilor de vot!”
Articolul următor5.000 de euro, suma cerută de o femeie din Arad pentru o intervenție pe lângă magistrați