Sursa: snppc.ro

Polițiștii critică ordonanța de urgență care preved că salariile bugetarilor ar urma să crească în perioada următoare, în contextul în care aceștia nu ar fi fost incluși la majorări.

Mai precis, este vorba despre agenții de poliție, avertismentul Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) fiind acela că oamenii legii vor „refuza paza secțiilor de vot”.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pus în dezbatere o ordonanță de urgență care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice, SNPPC atrăgând atenția că familia ocupațională „Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională” „este exclusă din acest proiect de act normativ, deși are drepturi financiare semnificative de recuperat”.

În acest context, SNPPC a transmis o scrisoare deschisă premierului Marcel Ciolacu, în care arată că este vorba despre „o situație cu implicații discriminatorii”:

Actuala guvernare are încă restanțe salariale de achitat, (…) dar și alte drepturi financiare, care ar trebui actualizate (unele sunt la valorile de acum 5 sau chiar 15 ani). (…) În acest context, al numeroaselor restanțe salarial-financiare către familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, considerăm că proiectul de OUG în discuție este complet discreționar și discriminatoriu în raport cu interesele noastre.

Drept urmare, apreciem că este necesară remedierea situației în cauză, fapt pentru care se impun, la nivelul Guvernului pe care îl conduceți și al coaliției de guvernare, toate demersurile necesare pentru includerea noastră între familiile ocupaționale care vor beneficia de majorarea salarială propusă, de 10%.

Pe această cale, vă readucem la cunoștință faptul că, în funcție de poziționarea Guvernului față de revendicările noastre, vom decide dacă este necesară declanșarea unui nou conflict de muncă, ce poate conduce inclusiv la boicotarea apropiatului scrutin electoral, dat fiind faptul că vom solicita ca polițiștii să nu asigure paza secțiilor electorale.

Asteptăm răspunsul, cu celeritate”, se arată în document, cu precizarea că scrisori similare au fost trimise și către Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Muncii.

Articolul precedentPUIULE, ĂSTA TE-A SCĂPAT DE PUȘCĂRIE?!
Articolul următorSebastian Burduja, atac la Nicuşor Dan și Gabriela Firea