Sursa: Facebook

AUR nu mai are voie să se folosească de imaginea „Crăișorului munților” – Avram Iancu – în campania electorală.

Aceasta pentru că Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 1 Alba a dispus înlăturarea afişelor electorale ale AUR cu imaginea lui Avram Iancu, după o sesizare depusă de Societatea Cultural Patriotică „Avram Iancu” din România – filiala Alba Iulia.

De altfel, este cunoscut faptul că AUR se folosește în această campanie de Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Avram Iancu și alte personalități istorice. Pe 16 mai, spre exemplu, AUR anunța pe Facebook: „Suntem oastea lui Iancu! Ieri am fost în județul Hunedoara în locuri cu o încărcătură sufletească uriașă pentru poporul nostru. Mulțumim hunedoreni! Alături de voi am simțit cu adevărat că Avram Iancu suntem toți! Pe 9 iunie ducem lupta veacului nostru! Avem 5 buletine de vot, 5 voturi pentru AUR! Pe 9 iunie votați candidații AUR la alegeri!”.

Sursa: Facebook

Folosirea imaginii unei persoane (Avram Iancu) pe un material de propagandă electorală (afiş) induce ideea că acesta este candidatul promovat prin materialul electoral, inducere eronată cu privire la identificarea clară a candidatului”, și-a motivat BECJ Nr.1 Alba hotărârea, care a fost luată cu majoritate de voturi.

Însă membrii BECJ Alba Iulia care nu au votat pentru această decizie au argumentat că, potrivit prevederilor art. 12 din Constituţie, figura Eroului Naţional Avram Iancu nu se regăseşte printre simbolurile naţionale consacrate constituţional.

Totodată, este de menționat că hotărârea BECJ Alba Iulia nu este de neclintit, putând fi contestată, în termen de 48 de ore de la afişare, la Biroul Electoral Central.

Articolul precedentInspector al Inspectoratului de Stat în Construcţii Iaşi, arestat după ce a luat mită aparate de aer condiționat
Articolul următorPUIULE, ĂSTA TE-A SCĂPAT DE PUȘCĂRIE?!