Dragnea se ia „la trântă” cu Penitenciarul Rahova. Își vrea cele 49 de zile înapoi

Fostul lider PSD susține că dreptul la muncă reprezintă un drept al oricărei persoane aflate în închisoare, iar acesta i-ar fi fost încălcat

Foto: Iulia KELT

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, încearcă din răsputeri să iasă din închisoare, considerând că și-a petrecut cam mult timp încarcerat. Astfel, cu două treimi din pedeapsă deja executate, Dragnea speră ca pe 27 aprilie să primească aviz favorabil din partea Judecătoriei Sectorului 5 pentru eliberarea condiționată. De menționat, însă că avizul, indiferent dacă va fi pozitiv sau negativ, nu este definitiv, astfel că va putea fi atacat de oricare dintre părți.

Liviu Dragnea își vrea cele 49 de zile înapoi

Întrucât Penitenciarul Rahova i-a interzis lui Dragnea dreptul la muncă timp de 49 de zile, acesta se simte acum „văduvit” de un timp pe care l-ar fi putut petrece muncind, însă l-ar fi ajutat, deopotrivă, să iasă mai repede din închisoare. Potrivit informațiilor, dacă penitenciarul i-ar fi acordat dreptul la muncă, acesta ar fi putut să iasă mai repede din închisoare, beneficiind de eliberarea condiționată.

Penitenciarul Rahova i-a retras acestuia dreptul la muncă după ce jurnalista de casă, Anca Alexandrescu, i-a luat acestuia un interviu, fără ca cei din conducerea închisorii să-și dea acordul în acest sens.

Astfel, Dragnea a raportat instanței că penitenciarul nu i-ar fi dat dreptul la muncă timp de 49 de zile, astfel că a ratat un posibil aviz de eliberare în luna februarie. Mai exact, acesta susține că dreptul la muncă reprezintă un drept al oricărei persoane aflate în închisoare, iar acesta i-ar fi fost încălcat în mod incorect și deliberat.

Dragnea, cu un pas mai aproape de libertate. Comisia din penitenciar e de acord că acesta poate fi liberat

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani jumătate de închisoare cu executare pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman.

Articolul precedentInițiativă legislativă: animalele de companie ar putea avea voie pe plajă
Articolul următorLupii antici: cum au supraviețit înghețului cei mai mari prădători din Alaska
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.