dragnea la spital liviu dragnea aprozare
Foto: Facebook

Fostul președinte al PSD Liviu Nicolae Dragnea a primit încuviințarea Comisiei de liberare condiționată a Penitenciarului Rahova pentru a fi pus în libertate. Anunțul a fost făcut de avocatul lui Dragnea, dar și de omul care i-a rămas credincios acestuia, Codrin Ștefănescu.

A primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberare condiționată! Îl așteptăm acasă curând! Asta am vrut să vă anunț!”, a scris acesta pe Facebook cu referire la fostul său șef. A uitat însă să menționeze Codrin Ștefănescu că mai depinde și de o decizie definitivă a instanței.

Abia săptămâna viitoare, Judecătoria Sectorului 5 București va analiza cererea de liberare condiționată introdusă de Liviu Dragnea, la dosar urmând a fi depus cel mai probabil și referatul întocmit de comisia de la Rahova.

Liviu Dragnea a fost închis în penitenciar pe 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Teleorman. Și, din ce a explicat avocatul fostului lider PSD, era de așteptat ca avizul comisiei din penitenciar să îi fie favorabil acestuia.

Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus Flavia Todosiu, citată de Mediafax.

Articolul precedentDiana Șoșoacă vrea ajutor din străinătate
Articolul următorSemi-decalogul PSD pentru ministrul Sănătății