Liderul PSD, Marcel Ciolacu a făcut cunoscut „semi-decalogul” cerințelor „rapide” pe care le are de la noul ministru al Sănătății, medicul Ioana Mihăilă  (propunerea USR PLUS), ce va fi numit, oficial, în această seară. Totodată, acesta a ținut să precizeze că ruptura dintre PNL și USR PLUS este vizibilă, mai mult, în orice moment se poate intra într-o nouă criză.

De altfel, Ciolacu a menționat că noul ministru al Sănătății trebuie să se bucure de „prezumția bunelor intenții”, dar este obligatoriu „să îndrepte și să repare urgent toate tâmpeniile făcute de către Vlad Voiculescu”. În opinia PSD, sunt cinci urgențe pentru Ioana Mihăilă. „Să obțină rapid o rectificare a bugetului Ministerului Sănătății pentru a asigura fondurile necesare secțiilor ATI, Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor, să pregătească rapid, împreună cu Ministerul Educației,  redeschiderea școlilor, să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18.00, și nu în ultimul rând, să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricțiilor”, a declarat Ciolacu, în conferința de presă.

Totodată, acesta și-a arătat speranța ca ministrul Sănătății să facă ordine în normele și comunicările cu privire la decese și la pandemie. De altfel, cele două subiecte au fost „picătura care a umplut paharul” ce a dus la demiterea lui Voiculescu, dar și a secretarului de stat, Andreea Moldovan.

Moțiune după moțiuni

Întreaga criză din cadrul coaliției este subiect de discuție pentru opoziție, un motiv în plus pentru PSD să amenințe din nou cu moțiunea de cenzură. Asta după ce cumai pe numele fostului ministru Vlad Voiculescu au fost depuse două moțiuni simple, una picată, în februarie, cea de-a doua retrasă în ziua în care Voiculescu era demis de premierul Cîțu.

„Categoric în această sesiune vom depune o moţiune de cenzură. Ruptura dintre ei este mult prea mare. Sunt total diferite cele două partide, PNL şi USR şi nu mare mi-ar fi mirarea ca în maxim o lună de zile să mai avem încă o dată o criză”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat miercuri dacă PSD mai ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură.

În ceea ce privește succesul moțiunii de cenzură, pe care social democrații au anunțat-o de ceva vreme, dar pentru care mai așteptau pentru a fi convinși că va trece cu siguranță, Ciolacu a răspuns: „Este posibil să reuşească, de aceea o depunem. Nu o depunem de dragul de a o depune”.

Ioana Mihăilă, propusă oficial de USR PLUS pentru a ocupa „fotoliul” de ministru al Sănătății

Articolul precedentDragnea, cu un pas mai aproape de libertate. Comisia din penitenciar e de acord că acesta poate fi liberat
Articolul următorIoana Mihăilă, oficial la șefia MS