Foto: Facebook - Lidia Vynogradna
Foto: Facebook - Lidia Vynogradna

Katya, o gimnastă ucraineană, a murit după bombardamentele din Mariupol, în ziua a 27-a de la invazia trupelor ruse.

Imaginea ei a devenit virală pe Facebook. Fetița era vorbitoare de rusă și a participat la numeroase concursuri.

Fotografia Katyei a fost făcută la sfârșitul anului trecut, fata fiind premiată, în cadrul unei competiții din orașul ucrainean Liov.

Într-un text publicat pe contul de socializare, Lidia Vynogradna, o utilizatoare de Facebook, a dat detalii despre tragedie, declarând că fetița a murit doar pentru că era ”în drumul armatei ruse” care vrea distrugă complet orașul Mariupol.

Lidia Vynogradna: ”Vreau doar ca sportivii ruși să vadă această fotografie și să înțeleagă realitatea. Ei nu mai pot concura, iar Katya nu mai trăiește”

În textul publicat astăzi, 23 martie, pe pagina de Facebook, Lidia precizează că, printre supraviețuitori se numără mama fetiței, fratele ei și antrenoarea, femeia care apare în fotografie, alături de Katya.

Katya nu va avea un sicriu mic sau un mormânt. Nimeni nu va putea veni la cimitir. Am doar o poză în minte, cu o fetiță îngropată într-o pungă de plastic, într-o curte. Acesta este singurul mod în care oamenii pot fi îngropați acum acolo. Vă puteți imagina că se întâmplă asta, în secolul 2022?”, a declarat Lidia pe contul de socializare.

În plus, femeia a ținut să adauge că, încă din ziua 1 de război, dorința ei a fost să salveze cât mai mulți copii.

Eram mândră că am reușit să ajut atât de mulți. Dar acum plâng pentru că nu am putut să o ajut pe această fetiță. Simt că am eșuat”, mai scrie Lidia.

”O fetiță a murit doar pentru că s-a născut într-o țară din afara NATO, cu un vecin nebun”

Când am eșuat ca lume pentru ca acest lucru să se întâmple? Katya a murit doar pentru că s-a născut într-o țară din afara NATO, cu un vecin nebun. Care a fost vina ei? Sunt oameni îngropați de vii, sute, dacă nu mii, care nu pot ieși din adăposturile subterane”, se mai arată în textul publicat pe Facebook.

Katya a murit în ruinele casei, împreună cu tatăl ei. Mama și fratele ei, grav rănit, au reușit să supraviețuiască. Nu pot fi evacuați și se adăpostesc, în prezent, în Mariupol.

Articolul precedentSe prelungește sezonul de schi în Poiana Brașov
Articolul următorCopiii ucraineni refugiați în Arad au început școala
Jurnalist full-time / Pesimist part-time