Sursa foto: Facebook/ Visit Poiana Brașov

Vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă la începutul primăverii. Datorită vremii mai reci ca de obicei, aceștia se vor putea bucura până aproape de Paște de pârtiile din Postăvaru, în special în partea superioară a masivului, informează G4media.ro.

Chiar dacă temperaturile au început să crească pe timpul zilei, iubitorii sporturilor de iarnă ar mai putea schia dacă temperaturile se păstrează, pe timpul nopții, mai scăzute, astfel s-ar mai putea produce zăpadă artificială.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov Sorin Toarcea a anunțat că pârtiile din Poiana Brașov sunt excelente, stratul de zăpadă fiind de aproximativ 40 de cm în partea inferioară, ajungând până la aproape 1 metru în partea superioară.

Iarna se prelungește anul acesta

Având în vedere acest lucru, precum și condițiile meteo în timpul nopții – avem în continuare temperaturi negative – cu siguranță se va schia în Postăvaru și în luna aprilie. În funcție și de stratul de zăpadă luăm în calcul ca acest sezon să fie prelungit chiar dincolo de 15 aprilie, cel puțin în partea superioară”, a declarat Toarcea.

De la debutul sezonului s-au înregistrat aproape 2 milioane de treceri prin turnichete, în martie fiind înregistrate peste 460.000 de treceri. Anul acesta, sezonul de schi s-a deschis cu câteva săptămâni înainte de Crăciun datorită ninsorilor.

Reamintim că din 18 martie, ski-pass-urile pentru transportul pe cablu din Poiana Brașov pot fi încărcate cu puncte și online, prin intermediul unui program tip pilot în cadrul platformei www.skibv.ro.

Primarul Brașovului Allen Caliban a declarat în acea perioadă că una dintre problemele cu care se confruntau schiorii era că pentru a urca în masiv, trebuia să aștepte de două ori, să își încarce ski-passurile, apoi să aștepte să urce în telegondolă

„Tocmai de aceea, încercăm să creștem calitatea serviciilor pe care le oferim în fiecare an”, a spus primarul Brașovului.

În anii anteriori, din cauza lipsei de zăpadă, sezonul era deschis în ultimele zile ale anului. Totodată, numărul turiștilor a scăzut considerabil în cei doi ani în care autoritățile au impus restricții din cauza pandemiei de Covid-19.

Citește și articolul: Deputatul Ana Loredana Predescu: Mulțumesc brașovenilor care au făcut donații pentru refugiații ucraineni

Articolul precedentA fost închisă secția de Pediatrie a Spitalului Rădăuți
Articolul următorO gimnastă a fost ucisă în Mariupol: ”Katya a murit în ruinele casei, împreună cu tatăl ei”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.