Captură video Europa FM
Captură video Europa FM

Au fost efectuate mai multe controale ANPC la STB. În urma acestora, s-a constatat că mașinile de transport în comun au ușile defecte, iar ventilația este precară.

În plus, există deficiențe de igienă și întreținere.

Tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele cu deficienţe majore au fost oprite să plece în cursă

Într-un comunicat de presă al ANPC se precizează că au fost descoperite mai multe nereguli: uși defecte, funcționarea precară a ventilației, deficiențe de igienă și întreținere și utilizarea de ustensile neigienizate pentru curățarea mașinilor.

Acestea au fost găsite astăzi, 23 martie, de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, la depourile şi autobazele Societăţii de Transport Bucureşti, arată Europa FM.

Lista neregulilor găsite de ANPC: uşi care nu se închideau complet, lipsa mânerelor de susţinere sau prezenţa unor mânere deteriorate, fără protecţia de PVC, linoleum deteriorat pe pardoseală, lipsa rampelor de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, funcţionare precară a instalaţiilor de ventilaţie sau încălzire, deficienţe de igienă şi întreţinere, neigienizarea totală sau parţială a incintelor mijloacelor de transport în comun, utilizarea unor substanţe ineficiente pentru igienizare, utilizarea unor ustensile vechi, deteriorate şi neigienizate pentru curăţarea vehiculelor.

Inspecțiile au fost realizate de echipe de control al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bcureşti-Ilfov, coordinate de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu şi vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă.

Inspectorii ANPC au verificat depourile şi autobazele STB de la Victoria, Dudeşti, Giurgiului, Militari, Berceni, Titan etc

Au fost controlate tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele care urmau să intre pe traseu la prima oră a dimineţii, pornind de la aceste locaţii, dar, din respect pentru bucureşteni, pentru a nu le cauza întârzieri în deplasările lor matinale cu transportul în comun, au fost oprite de la a intra pe traseu doar cele care au prezentat deficienţe majore, care îi puteau pune în pericol sau le afectau sănătatea”, a precizat ANPC.

În cursul zilei de miercuri, reprezentanții STB sunt așteptați la sediul ANPC ”unde va avea loc o discuţie pe tema neregulilor identificate şi se va stabili termenul cel mai scurt de remediere a deficienţelor constatate, în beneficiul consumatorului şi cu respectarea legislaţiei în vigoare, în domeniu”.

Articolul precedentCopiii ucraineni refugiați în Arad au început școala
Articolul următorCîțu: „În PNL nu există nimeni care să se țină de funcții”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time