Sursa: Facebook

Autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, a avut astăzi un mesaj pentru comunitatea sa, în perspectiva viitoarelor alegeri și al posibilelor alianțe.

Dat fiind că mai toată suflarea politică face în acest moment calcule și tatonează terenul pentru un cât mai mare impact în fața alegătorilor, nici Cioabă nu s-a lăsat mai prejos.

Într-un mesaj video, citat de Agepres, cel cunoscut ca regele internaţional al romilor i-a sfătuit pe liderii politici şi ai organizaţiilor acestei comunităţi să nu facă alianţe electorale cu partidele extremiste, care „și-au câștigat popularitatea tocmai pentru că sunt împotriva minorităților”:

Ei promovează o Românie fără minorități, naționalismul acesta ne scoate din peisajul lor. Tot ceea ce am construit până acum se va demola. Nu avem nimic împotriva alianțelor politice, dar cu partide care luptă pentru bunăstare și ajutor social, adică toate lucrurile care vin în ajutorul minorităților”, a explicat Dorin Cioabă, care a mai avut un sfat și vizavi de titulatura de „țigani”.

S-au auzit foarte multe lucruri care dăunează foarte grav comunităţii noastre de romi. (…) Din 1990 ne-am luptat împreună cu celelalte organizații la nivel internațional să nu ni se mai spună țigani, ci să se folosească termenul de romi.

Vedem, totuși, că unele organizații și unii lideri ai romilor folosesc acest termen. Noi suntem romi şi romi vrem să rămânem. (…) Organizaţiile noastre nu sunt organizaţii ale ţiganilor, ci organizaţii ale romilor. (…)

Un alt lucru foarte grav, ceea ce văd că se preconizează şi deja vedem că aţi ieşit pe spaţiu online şi spuneţi că veţi face alianţe cu partidele extremiste. Dragii mei, gândiţi-vă puţin pe ce teren vă aflaţi, că partidele extremiste ne-au dus în Transnistria, că partidele extremiste ne-au dus în robie, că partidele extremiste vor să distrugă comunitatea noastră de romi şi vor să ne distrugă tradiţia şi obiceiurile noastre.

Cum putem noi să facem alianţe cu astfel de partide pentru a primi un loc în Parlament? Păi chiar cu orice preţ? Adică vreţi să primiţi un măr otrăvit?”, a avertizat Dorin Cioabă.

Articolul precedentCocaină trimisă în România din Marea Britanie, prin poștă
Articolul următorPopescu Piedone explică la B1 TV, la ora 21.00 logica din spatele alianței PSD-PNL