Sursa foto: Europa FM
Sursa foto: Europa FM

Vizita iminentă a reprezentanților Fondului Monetar Internațional a stârnit ceva discuții în spațiul public, inclusiv vizavi de opinia acestora în ceea ce privește noua lege a pensiilor.

Însă, potrivit ex-ministrului Muncii, Marius Budăi, nu sunt motive de îngrijorare, chiar dacă experții de la Fondul Monetar și-au exprimat îngrijorarea că noua lege a pensiilor ar putea pune presiune pe bugetul de stat.

Pe 29 ianuarie, delegația are primele întâlniri, iar pe 1 februarie, FMI va avea discuții cu ministrul Finanțelor Marcel Boloș, guvernatorul Mugur Isărescu și premierul Marcel Ciolacu. Și, din ce a explicat Budăi astăzi la Antena 3, nu sunt motive de îngrijorare, deoarece „aceste misiuni ale Fondului Monetar Internațional în România și în oricare țară din lume nu sunt misiuni țintite, de data aceasta nu este o misiune țintită, este o misiune care are loc în fiecare an”.

Referitor strict la situația privind noua lege a pensiilor, același Budăi a punctat că „situația este decisă”, în sensul că anterioa au fost discuții „cu Comisia Europeană, cu Banca Mondială, tripartit Guvernul României reprezentat de Ministerul Muncii și în final toate discuțiile au fost încheiate. Legea este aprobată, sustenabilitatea legii este clar declarată și întărită de către experții Comisiei Europene și a băncii Mondiale, de aici nu avem nicio problemă”.

Fondul Monetar Internațional vine atât la Guvern cât și la Parlament. Eu însumi, când am avut onoarea să fiu ministru al Muncii, dar mai ales președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, am avut astfel de discuții cu reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional. (…)

Se poartă discuții, așa cum este absolut normal, dar până la urmă decidentul este Guvernul României și o spun cu tărie, pentru că am fost și am avut onoarea să depun de trei ori jurământul în Guvernul României și știu discuțiile cum se poartă atât la Comisia Europeană cât și la Fondul Monetar Internațional și la Banca Mondială.

Noi suntem extrem de determinați să implementăm Legea Pensiilor”, a mai asigurat Budăi.

Articolul precedentMinistrul Predoiu: „Cheia progresiei în dosarul Schengen va fi o foarte bună cooperare polițienească”
Articolul următorDirectoarea DSP Maramureș, pedeapsă pentru fapte de corupție