Întâlnire a premierului Marcel Ciolacu astăzi, cu ministrului Afacerilor Interne Cătălin Predoiu și sindicatele reprezentative la nivelul MAI, care a vizat punerea la cale a măsurilor care trebuie luate în ceea ce privește intrarea României în spațiul Schengen.

La final, ministrul Predoiu nu a scăpat ocazia de a face un „briefing” vizavi de ultimele noutăți, respectiv despre faptul că sunt „o serie de importante măsuri trebuie luate și în urmarea deciziei Consiliului European privind accesul României în spațiul Schengen, cu frontiera aeriană și frontiera navală”.

Măsuri care, potrivit acestuia „trebuie puse în practică”. Până acum doar teorie, punerea în practică s-ar traduce prin „consolidarea mijloacelor noastre de a combate migrația ilegală și de a proteja frontiera națională”, completate de „măsuri de modernizare a armelor”.

Sunt o serie de măsuri care trebuie concertate la nivel european, se discută chiar la nivelul Consiliului JAI, acest tip de măsuri, astfel încât procedurile să fie în acord cu ce se întâmplă la ora acesta în spațiul Schengen, pe frontierele aeriene și navale. Chestiuni care țin de la dotări tehnice până la modul de procesare a vizelor. Pe de altă parte, noi trebuie să consolidăm Poliția de Frontieră și în termeni de resursă, și în termeni de proceduri, și în termeni de cooperare polițienească, aș vrea să accentuez acest lucru.

În opinia mea, cheia progresiei în dosarul Schengen va fi o foarte bună cooperare polițienească, nu numai cu Austria ci și cu toate statele din jurul României, toți vecinii României. Cooperarea polițienească și combaterea migrației ilegale sunt argumentele cele mai puternice pe lângă cele politico-diplomatice pe care le avem în această discuție privind Schengen”, a explicat ministrul de Interne.

Articolul precedent2.500 de lei și 300 de euro, mită oferită de un șofer prins băut la volan, în Mureș
Articolul următorReprezentanții FMI vin în România. Marius Budăi: „Nu este o misiune țintită, este o misiune care are loc în fiecare an”