Cătălin Drulă (PressAlert)

Dacă tot am intrat într-un nou an, politicienii își fac planuri și dau glas rezoluțiilor. Unul dintre aceștia, liderul USR Cătălin Drulă, care a explicat aseară cum vede viitorul politic și eventualele înțelegeri între partide.

Într-o intervenție la Prima News, Drulă a explicat că partidul pe care îl conduce are în vedere unele alianțe, pe de o parte, însă a punctat că sunt unele formațiuni politice cu care nu s-ar asocia niciodată.

Spre exemplu, Drulă a arătat că se pot lua în calcul anumite alianțe pentru a face opoziție solidă PNL și PSD, însă există totuși câteva limite: AUR și REPER.

În ceea ce privește AUR, liderul USR a precizat că nu vede „nicio formă de colaborare cu un partid extremist”, iar referitor la un proiect comun cu Dacian Cioloş în anul 2024, a opinat că „e un pic ridicol. Nu, nu suntem totuşi la emisiunea «Iarta-mă». Eu îl respect pe dumnealui. Au luat totuşi o alegere. Sunt pe calea lor. Pe mine mă interesează ce se întâmplă cu USR”.

Sunt însă alte formațiuni care, la acest moment, sunt văzute cu ochi buni. Cel puțin în ceea ce privește un proiect comun… sau mai multe:

În ceea ce îl priveşte pe domnul Orban avem o colaborare parlamentară foarte bună, depunem împreună moţiuni simple împreună, atacuri la CCR.

În afara zonei parlamentare, colaborăm bine la nivel local, lucruri punctuale şi cu PMP. Atâta timp cât vorbim despre partide democratice, din zona care respectă valorile democratice, ne dorim o colaborare şi să oferim o alternativă României în 2024.

Spun că doresc să colaborăm cu toţi cei care vor să pună umărul la dărămârea PNL-PSD. E posibilă o construcţie şi alternativă de dreapta”, a afirmat Cătălin Drulă, citat de News.ro.

Vizavi de o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale, Cătălin Drulă a arătat că o hotărâre va fi luată „la momentul potrivit”, subliniind că „am alţi colegi şi colege care pot să conducă statul român cu agendă de modernizare, europeană. Voi lua decizia la momentul potrivit”, cu mențiunea că prezidențiabilul USR va fi ales de Congresul partidului.

Articolul precedentAmenzi de peste 36 milioane euro aplicate de Consiliul Concurenței în 2022
Articolul următorMai mulți șefi ai CE Oltenia, pe lista de demiteri a ministrului Energiei, după tragedia de la Jilț