Sursa: Facebook

Zilele acestea, în spațiul public s-a rostogolit informația potrivit căreia liderul AUR George Simion ar fi fost primit într-o audiență privată la Vatican de Papa Francisc.

Există și o fotografie sugestivă, „aruncată” chiar de Simion pe Facebook și preluată apoi de susținătorii și membrii AUR, cu explicații mai mult sau mai puțin în limba română:

Am dăruit Sfântului Părinte Francisc o sculptură în cadrul audienței private pe care am avut-o. Sculptorul Bălan Fănică din Tibucani, Neamț, are 47 de ani și sculptează de când se știe. Sculptura se numește Grădina Maicii Domnului realizată din lemn de nuc și viță de vie patinat. Ea reprezintă spațiu și spiritul Românesc prin ideea de familie matern și dragoste pentru aproape. Lucrarea este abstractizată prezentând mai mult esență dragostei materne decât forma în sine. Natura și ea e prezent prin arbore care îmbrățișează tot!”.

Aparent însă, nu a fost nicidecum o vizită atât de „privată” pe cât a vrut Simion să se creadă. Aflat în Italia în urmă cu câteva zile, liderul AUR a participat la o audiență cu un grup de italieni care promovau concertul de Crăciun în Vatican, iar Papa Francisc nu știa identitatea și hramul purtat de fiecare dintre vizitatorii cărora le-a deschis ușa.

Că a fost sau n-a fost, evenimentul în sine a fost legat, inevitabil, de ieșirile nepotrivite pe care acesta le-a avut în Parlament la adresa Dianei Șoșoacă. Invectivele aduse de Simion nu pot fi tocmai reproduse, cert este că după incident, liderul AUR a scris pe Facebook că „nu regret nimic din ce am făcut, îmi cer scuze doar în fața românilor că trebuie să vadă asemenea scene în Parlamentul României”.

Iar ideea unor scuze a fost preluată aseară de parlamentarul social democrat Marius Humelnicu, la B1 TV, acesta explicând că o vizită la Vatican ar putea fi legată de nevoia de penitență.

Trebuia să se și spovedească sau să meargă la un preot de-al nostru ortodox, creștin ortodox, să se mărturisească și să se spovedească, pentru că odată ce aduci injurii unei doamne și, în general, în Parlament aduci injurii, ai acte de violență, nu știu dacă poți fi considerat un lider, să poți să conduci alți oameni dacă ai un astfel de comportament huliganic.

Dânsul vine din galerie, așa că atunci când vii din galerie nu poți să ai pretenții (…). Îmi plac ultrașii (…), adevărații suporteri la bine și la rău, dar în niciun caz nu începi să te iei la bătaie și să aduci injurii în Parlamentul României”, condideră Humelnicu.

Articolul precedentComisar șef al DGA Iași, acuzat că fabrica dosare la comanda a doi consilieri locali din Rediu și Tătăruși
Articolul următorTrei persoane și o societate comercială, judecate pentru nereguli privind achiziția uniformelor polițiștilor locali din Sectorul 1 al Capitalei