bani

Guvernul a aprobat ieri o hotărâre pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă, o parte din sumă urmând a fi remisă familiilor celor trei tinere din Odorheiul Secuiesc, județul Harghita, grav accidentate în urma prăbușirii unui perete la căminul Liceului Teoretic „Tamasi Aron”, precum și pentru familia tânărului care și-a pierdut viața în această tragedie.

Guvernul acordă ajutoare de urgență în valoare totală de 919.500 lei pentru sprijinirea a 208 de familii și persoane singure care se află în situații de necesitate sau deosebite, 36.000 de lei fiind suma alocată pentru victimele tragediei de la Odorheiul Secuiesc.

Potrivit actului normativ, pentru cele două fete rănite au fost alocați câte 8.000 de lei, iar pentru tânăra aflată în comă și familia tânărului care și-a pierdut viața câte 10.000 de lei.

De altfel, conform actului normativ deja publicat în Monitorul Oficial, câte 10.000 vor primi și o persoană din județul Bistrița-Năsăud, trei persoane din județul Buzău, o perdoană din județul Giurgiu, două din județul Iași 10.000 și câte una din județele Sibiu, Vrancea, Harghita și Mureș.

Sumele necesare sunt din bugetul alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, cea mai mare sumă (20.000 lei) fiind acordată unei persoane din județul Hunedoara, în vreme ce alți 15.000 lei vor fi acordați unei familii din Harghita.

Propunerile de ajutoare de urgență au la bază anchetele sociale efectuate de către agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială, centralizate la nivelul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, care a transmis situațiile centralizatoare cu respectivele propuneri Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, se arată în expunerea de motive a hotărârii de Guvern.

Aplicat, este vorba despre 42 familii și persoane singure se află în situații de necesitate cauzate de incendii, o familie care se confruntă cu o situație de necesitate cauzată de fenomene meteorologice periculoase, 161 familii și persoane singure din mai multe județe care se confruntă cu situații deosebite determinate de starea de sănătate ori de alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială și cele „3 familii din județul Harghita, ai căror copii au fost grav accidentați în urma prăbușirii clădirii în care se aflau.

În data de 18 decembrie a.c. la căminul Liceului Teoretic Tamási Áron, din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit peretele, iar sub dărâmături au fost prinși 4 elevi, 3 fete și un băiat. Băiatul a decedat după ce a fost scos de sub dărâmături, 2 fete sunt rănite însă cu șanse de recuperare și sunt internate în spitalul de la Odorheiul Secuiesc, iar o fată are coloana fisurată și a fost transportată la spitalul din Târgu Mureș iar în momentul de față este în comă. Pentru cele 3 familii se propune acordarea sumei totale de 26.000 lei”, se mai explică în actul normativ.

Articolul precedentTrei persoane și o societate comercială, judecate pentru nereguli privind achiziția uniformelor polițiștilor locali din Sectorul 1 al Capitalei
Articolul următorPrimarul Popescu Piedone, mesaj de Crăciun