Sursa: ISU Harghita

Anchetă în curs la Odorheiu Secuiesc, după ce un tânăr a decedat și trei tinere au fost rănite după ce peretele internatului unde erau cazați s-a dărâmat peste ei.

Tragicul incident a avut loc duminică, iar în urma cerectărilor a fost reținută o persoană – administratorul firmei care executa lucrări la internatul respectiv.

Duminică, în jurul orei 16.10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la internatul unui liceu din localitate s-ar fi prăbușit un perete, peste mai multe persoane, în condițiile în care în zonă se efectuau lucrări.

Clădirea internatului are o vechime de peste 100 de ani, iar de puțină vreme erau efectuate lucrări pentru racordare la reţeaua de canalizare a oraşului.

Se pare că, din cauza vechimii clădirii și a stării de degradare, partea din mijloc a imobilului, de aproximativ 100 de metri pătrați, a colapsat și s-a prăbușit, moment în care ar fi surprins patru persoane, trei fete, două în vârstă de 16 ani și una în vârstă de 17 ani, și un băiat, în vârstă de 17 ani, toți rezidenți în clădire.

În urma activităților de excavare manuală a molozului, salvatorii aflați la fața locului au reușit extragerea în siguranță a celor două tinere în vârstă de 16 ani, iar ulterior a fost extrasă și cea de-a treia fată. Aceasta era în stare de inconștiență și i-au fost aplicate manevre de resuscitare, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare. Ulterior, s-a reușit și scoaterea de sub dărâmături a tânărului de 17 ani. Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiindu-i declarat decesul”, detalia IPJ Harghita.

Mobilizare impresionantă de forțe pentru salvarea a 4 minori surprinși în urma prăbușirii unui perete al internatului Liceului „Tamasi Aron” din municipiul Odorheiu Secuiesc, suprafața afectată fiind de aproximativ 200 mp. 3 tinere au câștigat lupta cu viața și au fost salvate, însă, din nefericire, cel de-al patrulea băiat, extras în stop cardio-respirator, a decedat, în pofida eforturilor depuse de către echipajele medicale.

Prima fată, în vârstă de 17 ani, a fost extrasă, în stare conștientă, ce-a de-a doua, de 16 ani, în stare de semiconștiență. Cea de-a treia, tot de 17 ani, în stop cardio-respirator, a răspuns manevrelor de resuscitare, toate cele 3 victime fiind preluate și transportate la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Nu s-au lăsat. În timp ce echipajele medicale le aplicau măsurile salvatoare, ceilalți au continuat să caute cea de-a patra victimă, un băiat, de 17 ani. Încă o viață se zbătea între viață și moarte. Reacția lor era esențială! Salvatorii au reușit să-l scoată la suprafață, însă, din nefericire, nu a răspuns manevrelor de resuscitare aplicate timp de aproape o oră, fiind declarat decesul.

Datorită coordonării exemplare a forțelor de intervenție și eforturilor depuse de către echipajele implicate s-a reușit recuperarea celor 4 victime, 3 dintre acestea fiind salvate. Adresăm sincere condoleanţe familiei tânărului decedat şi însănătoşire grabnică tinerelor rănite!
Felicitări tuturor celor implicați în operațiunea de salvare!
”, transmitea și ISU Harghita.

Inițial, ancheta a fost preluată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc, cercetându-se infracțiunile de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă. Ulterior acestui moment, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș a anunțat că a preluat dosarul, inițial cercetările desfășurându-se „in rem”.

Marţi seara însă, IPJ Harghita a anunțat că cercetările au avansat și există un suspect: administratorul firmei ce executa lucrări la fundaţia internatului unui liceu.

La data de 19 decembrie, în urma audierii mai multor persoane, faţă de administratorul firmei ce executa lucrări la fundaţia internatului unui liceu din municipiul Odorheiu Secuiesc a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, au detaliat polițiștii, conform AGERPRES.

Articolul precedentMinistra Familiei vrea sprijin acordat prin lege familiilor numeroase
Articolul următorProgramul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de iarnă