Foto: Ziarul de Constanța

Întrucât astăzi am avut parte de o zi solemnă pentru întreaga țară, toate municipiile țării au organizat depuneri de coroane la principalele momente ale eroilor Revoluției din țară. Nu a făcut excepție nici primarul Constanței, Vergil Chițac care, împreună cu viceprimarii Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din Constanța, în urma unei procesiuni religioase de amintire a sufletelor celor ce nu mai sunt.

Vergil Chițac: „Lor li se datorează revenirea României în Europa”

„Comemorăm astăzi și în aceste zile sacrificiul și eroismul celor care, în urmă cu 31 de ani, în zilele Revoluției din Decembrie 1989, au făcut posibilă libertatea noastră colectivă. Pe sacrificiul lor am construit totul în acești 31 de ani. Micile noastre bucurii și sărbători ale libertății, democrației și statului de drept – li se datorează.”

Chițac se ia la harță cu minorii

Lor li se datorează revenirea României în Europa, aerul plenar al libertății pe care nu l-am mai pierdut de atunci, apartenența la o lume guvernată de principii, valori, drepturi și libertăți. Aduc astăzi, în numele locuitorilor municipiului Constanța, un pios omagiu tuturor celor care au murit în zilele Revoluției, în acel dramatic și sângeros Decembrie 1989, precum și tuturor celor care au pus mai presus de viața lor binele public, ieșind pe străzi în tulburatele zile ale Revoluției noastre. Constanța, oraș martir, își plânge și își comemorează eroii, astăzi și mereu. Constanța, oraș martir, aduce astăzi flori la mormintele lor. Pioasă aducere-aminte tuturor celor cărora le datorăm cu adevărat libertatea, plătită atunci cu prețul suferinței și vieții lor!”, a declarat primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentFostul deputat PSD Marian Gheveciu, trimis în judecată
Articolul următorPiedone: „S-ar putea să nu vă luați salariile, ca să vedeți că trebuie să faceți economie”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.