Piedone: „S-ar putea să nu vă luați salariile, ca să vedeți că trebuie să faceți economie”

Cristian Popescu Piedone: „Dacă nu voi avea bani, voi începe disponibilizările, ca să țin pe linia de plutire Primăria Sectorului 5”

Scântei în ședința operativă de astăzi unde, primarul Cristian Popescu Piedone a adus în discuție situația angajaților de la pază din școlile sectorului. „Mi-ați adus aminte. Domnilor de la Achiziții, care a făcut contractul cu paza din școli, spre exemplu?”, a întrebat Piedone, vizibil deranjat de lipsa de interes a angajaților primăriei. „Știți de când sunt elevii în școala online, de nu le-a călcat piciorușul prin curtea școlii? De la începutul anului, cel puțin! Și nu v-a trezit, așa, conștiința… că banul public se plătește în continuare degeaba? La modul în care patru posturi stau degeaba când trebuia să fie inițiativa dumneavoastră să reduceți numărul la jumătate pe perioada pandemiei. Făceam o economie la buget. După trei luni de zile, făceam multe lucruri cu banii ăia.”, a continuat Piedone, adresându-se celor prezenți în sală.

Primarul Sectorului 5 nu acceptă atitudini de genul: „Las-o, mă, că merge-așa!”

„Cât este factura? Undeva la aproape 2 milioane de lei. Dacă se făcea reducere la 50% din inițiativa dumneavoastră încă de la început, era o economie la buget de 6 milioane de lei. Lăsați, mă, că merge așa! Și ăia stau degeaba, patru posturi! Ce păzesc? Două sunt suficiente. Nu-i atacă nimeni, nu le ia nimeni niciun bec din școală.”, a concluzionat Piedone, amintind despre paznicii de la școli, în număr mult prea mare în acest moment când școlile sunt închise, în contextul pandemiei.

Omul și soluția

„De pe 22 (n.r. decembrie) se reduc posturile la școli la jumătate, pe durata pandemiei. Lucrul acesta trebuia făcut încă de-acum trei luni de zile, oameni buni. Iată încă o economie care se putea face, dar nu vă interesează.

„Vă luați leafa pe 11 (n.r. a fiecărei luni), știți cum se ia? Știți câte eforturi se fac?”, a întrebat primarul, încercând să-i facă pe responsabili să înțeleagă, prin exemplul propriu, că treaba fiecăruia trebuie să fie literă de lege.

Cristian Popescu Piedone: „Dacă nu voi avea bani, voi începe disponibilizările, ca să țin pe linia de plutire Primăria Sectorului 5”

Astfel, primarul Sectorului 5 a amenințat că cei ce vor da dovadă de incompetență s-ar putea să suporte consecințele delăsării, sugerând că, în momentul în care primăria nu-și va mai putea permite o asemenea cheltuială, există posibilitatea să se înceapă procesul disponibilizărilor.

„Nu vă pot acuza de reavoință, ci de delăsare. Las-o, bă, că merge-așa! E 11, ne luăm salariul. La ce să facem economie? Să știți că aș putea să vă arăt cum e! Și s-ar putea să nu vă luați salariile, ca să vedeți că trebuie să faceți economie”, a concluzionat Piedone.

Înregistrarea ședinței operative:

Momentul în care se discută despre disponibilizări, de la (aproximativ) minutul 37.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentEroii Revoluției, comemorați și la Constanța
Articolul următorCetățean spaniol, judecat în problema gunoiului din Hunedoara. Fonduri nerambursabile cu ajutorul unor acte false
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.