Alfred Simonis (captură video)

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis a afirmat la sediul partidului că este foarte posibil ca PNL să nu mai aibă vreo discuție cu social democrații, dacă ar găsi o altă „poartă deschisă”, de ce nu, chiar la USR. Pe de altă parte USR consideră că cele două partide sunt datoare cu câteva lămuri în privința direcție spre care se îndreaptă, dar în același timp susține, subtil, că ar fi deja ceva înțelegeri în acest sens.

„Decizia de susţinere a unui Guvern trebuie luată în forurile statutare ale partidului şi discuţia aceea va fi în forurile statutare, că va fi mâine, că va fi luni, că va fi marţi, în funcţie de calendarul propus de premierul desemnat. Până la urmă, dacă prim-ministrul desemnat îşi găseşte majoritate la USR, USR care susţinea în urmă cu câteva zile că un guvern minoritar condus de Dacian Cioloş ar fi o soluţie, poate ajung la concluzia că un guvern minoritar cu domnul Ciucă prim-ministru poate fi o soluţie şi asta. Dacă domnul Cioloş putea fi minoritar, de ce nu ar fi şi altcineva. S-ar putea să nu fie nevoie de discuţia cu noi cei de la PSD”, a afirmat Alfred Simonis, vineri, la sediul PSD.

Deși timpul ne presează, iar criza sanitară a atins cote alarmante, Florin Cîțu a afirmat astăzi că cel mai devreme joi ar putea ajunge Guvernul Ciucă în fața Parlamentului. Cu alte cuvinte, mai este timp de întâlniri și negocieri.

De altfel, PSD consideră tocmai propunerea lui Cioloș de un guvern minoritar ar putea face ca viitorul Executiv să aibă sorți de izbândă. „În acest moment, e posibil să fie consultări între PNL şi USR, între cei care au format coaliţia de guvernare până acum câteva zile şi, dacă Dacian Cioloş a propus miercuri în Parlament un guvern minoritar, mi-e greu să înţeleg cum ar putea să nu voteze un guvern minoritar în Parlament, pentru că spuneau că un guvern minoritar este soluţia pentru România”, a mai spus Alfred Simonis.

Cât privește sprijinul PSD pentru acest Guvern, în funcție de programul propus ori alte condiții puse de către aceștia liberalilor, Simonis a răspuns: „Să vedem, să ajungem la solicitarea unui sprijin, până în acest moment nu ne-a fost solicitat niciun fel de sprijin”.

Nicolae Ciucă este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, iar în următoarele 10 zile ar trebui să vină cu o listă de miniștrii, cu care apoi să se prezinte în Parlament pentru votul de încredere, unde are nevoie de voturile a 234 de deputați și senatori.

Cioloș: „O criză politică nu poate fi rezolvată decât politic”

Articolul precedentAccesul în biserici, fără certificat verde
Articolul următorArafat, despre mini-vacanța care urmează: „N-ai certificat de vaccinat sau de trecut prin boală, nu poţi să te cazezi în hotel”