Ultima zi a lunii octombrie are o însemnătate specială în tot mai multe locuri de pe planetă. Sărbătoare de origine celtică preluată și modernizată de lumea occidentală, pe filieră americană, Halloween este acum mai puțin legată de temeri și superstiții și mai mult asociată distracției în modalități cât mai originale.

Și în România, în ultimii ani au început să se organizeze tot mai multe petreceri tematice în preajma Halloween, în trend cu obiceiurile moderne din alte state dezvoltate. Halloween este, de fapt, un pretext pentru a te costuma cât mai amuzant, cu accent pe elemente înfricoșătoare, inspirate din filme horror, de fantezie sau de tip thriller. În unele cazuri, costumele imită personalități reale din lumea mondenă, fără a avea de fapt vreo legătură cu partea terifiantă a sărbătorii de Halloween.

Costumele „monstruoase” rămân la modă, dar inspirația practic nu mai are limită. Cluburile și alte locații în care se organizează petreceri de Halloween impun o singură regulă: să existe un costum sau măcar o mască pentru fiecare participant. Putem spune că nimeni nu se mai sperie cu adevărat de costumele de Halloween, ci mai degrabă este uimit de ingeniozitate și amuzat de trăsăturile pline de umor.

7 idei pentru costumul de Halloween

Frankenstein și Mireasa lui Frankenstein – variante clasice, ideale inclusiv pentru cupluri, care nu se demodează niciodată!

Surorile Sanderson – tematică retro, aleasă nu demult chiar de vedetele din serialul Riverdale (Lili Reinhart, Madelaine Petsch, Camila Mendes), inspirată de filmul fantastic de comedie Hocus Pocus din 1993, cu Sarah Jessica Parker.

Mr. and Mrs. Smith – tot din lumea filmelor, iată o interpretare de Halloween a unui alt cuplu, amuzant și cu iubire plină de scântei… personajele puse în scenă de Brad Pitt și Angelina Jolie.

Pennywise – din seria de filme It, Pennywise oferă o imagine înfricoșătoare asupra clovnilor, într-un mod în care se subliniază tocmai diferența posibilă între aparență și esență, între ceea ce se vede la exterior și ceea ce există în interior

Angajații din Jocul Calamarului – cei care aplică de fapt regulile teribilului joc pe viață și pe moarte, în care jucătorii fac totul pentru a ajunge la suma imensă de bani promisă unicului câștigător.

Mumie – oricând rămâne distractiv (și simplu de realizat) să te costumezi într-o mumie din Egiptul Antic… misterele din urmă cu mii de ani, aduse la viață de Halloween – perfect, nu-i așa?!

Chucky și Tiffany – cele două păpuși horror, cu care nimeni nu și-ar dori să se întâlnească, pot reprezenta idei de costume de Halloween care vor fi plăcut primite la orice petrecere.

Halloween, pe marile și micile ecrane

Filmele cu această tematică sunt deja clasice, însă continuă să apară noi lungmetraje. De Halloween se întâmplă adesea diverse incidente în filmele horror, însă există și producții care ajung să excludă astfel de momente și chiar să exploreze pur și simplu comedia și romantismul.

Filme precum Poveşti de Halloween (2007), Halloween (1978), Scream VI (2023), Halloween III: Season of the Witch (1982) sau Terrifier 2 (2022) sunt titluri cunoscute de amatorii genului. Merită menționat și filmul american de comedie horror Hubie Halloween din anul 2020, cu îndrăgitul actor Adam Sandler în rol principal.

Abundența de filme este concurată de numărul mare de jocuri video asociate cu Halloween. La acest capitol, există mai ales jocuri cu tematică horror, promovate în contextul Halloween, precum Alan Wake Remastered (2021), Five Nights at Freddy’s: Security Breach (2021) sau recent lansatul Resident Evil 4 Remake (2023).

Iar la NetBet – cel mai mare cazino online licențiat din România (L1160651W000195) – sunt disponibile o mulțime de sloturi dedicate acestei sărbători, cu mize reale și demo. Halloween Fortune de la Playtech, Halloween Jack de la NetEnt și Happy Halloween de la Play’n GO sunt 3 dintre cele mai populare sloturi de Halloween. Dacă alegeți să jucați la cazino, respectați principiile Jocului Responsabil!

Articolul precedentNicușor Dan vrea să ceară daune Agenției Naționale de Integritate
Articolul următorMită la un primar din Maramureș: 10.000 de lei și un parfum