Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde
Sursă foto: Facebook/Mai Mult Verde

Asociația pentru protecția mediului, Mai Mult Verde, a început strângerea donațiilor care va susține campania de plantare din cursul acestei toamne.

Misiunea asociației este să contribuie la creșterea fondului forestier din România.

Asociația Mai Mult Verde: ”Copacii par solitari, dar pământul de sub picioarele noastre spune o altă poveste”

În pădure, copacii împart apa și substanțele nutritive prin intermediul rețelelor și le folosesc, de asemenea, pentru a comunica. Ei trimit semnale despre secetă, boli și se avertizează între ei despre atacurile insectelor. Oamenii de știință numesc acest concept „rețea micorizală” – o rețea de ciuperci de sol care le facilitează arborilor comunicarea nevoilor și schimbul de substanțe. Acest tip de rețea a ajuns să fie cunoscut sub numele de “Wood Wide Web” mulțumită Prof. Suzanne Simard”, se arată în comunicatul postat pe contul de Facebook.

Cu ajutorul donațiilor, asociația își propune să planteze 150.000 de puieți pe o suprafata de 30 de hectare

Potrivit reprezentanților Mai Mult Verde, continuă plantările și în 2022, prin programul „Fă cadou un copac”.

Acest program este desfășurat de peste 10 ani. În această perioadă asociația a plantat, în total, 100.000 de puieți de diverse specii pe foste terenuri agricole afectate de fenomene de degradare – alunecări, eroziune de suprafaţă şi adâncime.

Suprafața totală împădurită până în prezent depășește 20 de hectare.

Articolul precedentElevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au început pregătirea militară generală
Articolul următorA fost semnat contractul pentru finanțarea aeroportului din Timișoara
Jurnalist full-time / Pesimist part-time