Sursă foto: Facebook/MApN
Sursă foto: Facebook/MApN

Ministerul Apărării Naționale din România a precizat că elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale desfășoară pregătirea militară generală și tactică, precum și pregătirea pentru formarea deprinderilor de comandă.

Potrivit comunicatului publicat de MApN, pregărirea elevilor va fi desfășurată pentru o perioada de 11 săptămâni.

Aceste activități includ instrucția de front și instrucția armelor.

Ministerul Apărării Naționale din România: ”ABC-ul instrucției pentru elevii de anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale”

Reprezentanții ministerului au explicat că, sub coordonarea a cinci maiștri militari și instructori cu experiență în Forțele Navale Române, cei 81 de elevi deprind noțiunile de bază ale viitoarelor lor calități de luptători, conducători de structuri militare mici și specialiști militari.

Pentru aproximativ trei sferturi dintre boboci este pentru prima oară când au ocazia să țină în mână o armă de foc. Cu răbdare și pricepere, instructorii îi ghidează pas cu pas în elucidarea elementelor care compun arma, precum și în ceea ce privește utilizarea ei în siguranță și cu precizia necesară pentru atingerea țintei”, se arată în comunicatul publicat astăzi, 22 septembrie, pe contul de Facebook.

Vor fi desfășurate inclusiv sesiuni de trageri reale

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale din România a transmis că antrenamentele de instrucția tragerii preced sesiunile de trageri reale.

Elevii trebuie, în mod obligatoriu, să susțină aceste antrenamente, înainte de a depune jurământul de credință față de Patrie și popor și de a dobândi, oficial, statutul de militar.

Articolul precedentKelemen Hunor crede că partidele ar trebui să își limiteze cheltuielile pe care le fac cu presa: „Banii publici trebuie cheltuiţi transparent”
Articolul următorCreșterea fondului forestier din România se realizează și cu ajutorul donațiilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time