Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Fostul premier a abordat problema facturilor la energie pe care românii sunt nevoiți să le plătească precizând că, în 2014, țara beneficia de cele mai mari proiecte de noi facilități de producție pe hidro, cărbune, nuclear și energie verde.

Pornind de la o știre referitoare la subiectul energiei, Victor Ponta a precizat că, în 2014, a discutat despre independența energetică, de salvarea Companiei Oltenia și de modernizările de la Hidroelectrica, companie pe care ar fi scos-o din insolvență.

Potrivit liderului PRO România, toate aceste aspecte ar fi dus la pierderea alegerilor, în momentul în care a candidat pentru funcția de președinte al României.

Victor Ponta: ”Acum importăm energie scumpă, mărim taxe și ne împrumutăm cu dobânzi enorme”

Și mi-am adus și eu aminte când vorbeam cu Teodorovici că am luat 90% din banii europeni și spuneam că o ne “execute” pentru asta! Sau că am plătit datoria la FMI, am mărit salarille și pensiile și am redus TVA și impozitul pe dividende. Plus că făcut deficit sub 1% și ne împrumutăm cu dobânda sub 2%! Trebuia să fim pedepsiți pentru asta și am fost! Și mi-am amintit și de alt prieten care mi-a spus că nu o să fac niciodată Comarnic – Brașov și că o să “plătesc” scump încăpățânarea asta! Alt prieten ciudat!”, a transmis Victor Ponta.

Liderul PRO România: ”Focile sunt fericite, românii tac și plătesc! Aleluia!”

Ponta a ținut să precizeze că, la ora actuală, Klaus Iohannis și cei 7 Prim Miniștrii care au fost la guvernare (3 PSD, 3 PNL și Cioloș USR) făcut ca România să importe energie scumpă.

Prin urmare, taxele au fost mărite, iar împrumuturile au implicat dobânzi enorme. Mai mult, actuala clasă politică a renunțat la toate proiectele de investiții.

Articolul precedentGreenpeace România: ”Potențialul fotovoltaic al clădirilor publice este mare și neexploatat”
Articolul următorEmilia Șercan: ”Dosarul de plagiat al premierului Ciucă este un caz blocat”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time