Initiatiivă inedită pentru schimbarea primarului unei localități din județul Tulcea. Astfel, 300 din cei 327 de persoane care au participat la referendumul organizat duminică în comuna IC Brătianu au votat pentru demiterea primarului liberal Alexe Iordan, a comunicat luni Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), potrivit g4media.ro.

În comuna tulceană IC Brătianu, 931 de persoane au fost aşteptate duminică la referendum

Referendumul a fost validat deoarece la vot au fost prezenți peste o treime din locuitori, așa cum prevede legea.Următoarea etapă este organizarea alegerilor anticipate. Demersul a fost făcut de un grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C. Brătianu, dar şi de unii consilieri locali, inclusiv fostul primar de Viorel Chiriță.

Ce acuzații sunt aduse actualului primar

Acesta îl acuză pe primarul liberal că nu face nimic pentru comună. Până la organizarea alegerilor locale, comuna IC Brătianu va fi admnistrată de un consilier local care va fi desemnat în următoarea şedinţă în plen a legislativului comunal, a declarat subprefectului judeţului Tulcea, Nicolae Topoleanu. Decizia a fost luată deoarece localitatea IC Brătianu nu are viceprimar. „După validarea rezultatelor referendumului de către Biroul Electoral Judeţean, se vor organiza alegerile locale. Până atunci, comuna va fi condusă de un consilier locale ales de forul legislativ a unităţii administrativ-teritoriale. Aşteptăm hotărârea Consiliului Local şi vom proceda la îndeplinirea tuturor formalităţilor legale care decurg din aceasta”, a subliniat subprefectul judeţului Tulcea.

Primul referendum de demitere a unui edil din România va avea loc duminică: Primarul PNL al localității Dumbrăvița, contestat de către liderii USR Brașov

Articolul precedentTrei primari au fost găsiți de ANI în conflict de interese sau incompatibilitate
Articolul următorMinistrul Educației: ”Susţin importanţa logicii, importanţa matematicii”