Cazul „Sorina” din Baia de Aramă este departe de a se fi încheiat. Deși micuța a plecat zilele trecute în America alături de părinții săi adoptivi, avocatul familiei Şărămăt, cea care a crescut-o pe Sorina, cere anchetarea procuroarei Maria Piţurcă pentru răpire și constituire a unui grup infracţional organizat. Minora și familia sa adoptivă a părăsit țara ieri, iar toate actele erau în regulă, însă avocatul asistentului maternal spune că plecarea acesteia i-a luat prin surprindere.

Am venit la Secţia de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a depune plângere penală împotriva doamnei procuror Maria Piţurcă referitor la săvârşirea infracţiunilor de răpire de persoane, constituire de grup infracţional, rele tratamente aplicate minorului. Trebuie ca Parchetul General să ia măsuri pentru aceste infracţiuni. Nu s-a ştiut absolut nimic, ne-a luat prin surprindere faptul că s-au soluţionat atât de repede problemele referitoare la paşaport şi viza, chiar este revoltător. Trebuia ca fetiţa să rămână în ţară cu părinţii, pentru că acum urmează cercetarea penală. Este obligatorie şi declaraţia. Stăm şi ne întrebăm acum cum vor soluţiona aceste acte de procedură? Sunt două posibilităţi, fie vor fi citaţi şi aduşi cu mandat sau dacă nu, se va constitui o comisie rogatorie care va îndeplini aceste obligaţii pe care le au organele de cercetare penală din România şi vom aştepta soluţiile”, a declarat avocata Ioana Constantin, citată de Mediafax.

Articolul precedentANI avertizează: potențiale conflicte de interese în proceduri de achiziție publică în valoare totală peste 91 milioane euro
Articolul următorVictor Ponta încă discută despre candidaturi sau colaborari politice cu PSD și ALDE