Sursa foto: Senat

Cinci persoane au fost înșelate de un bărbat care se dădea drept Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiției, și care le solicita sume de bani pentru o falsă cauză umanitară.

Detalii au fost făcute publice de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, care instrumentează dosarul în care inculpatul este acuzat de înșelăciune în formă continuată, mai precis cinci acte materiale.

Ieri, procurorii din cadrul PJ Sector 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, faptele descrise datând chiar de luna aceasta. Potrivit G4Media, bărbatul în cauză nu ar fi la prima faptă de acest gen și, din ce detaliază acum procurorii, părțile vătămate erau alese de inculpat din rândul celebrităților care au apărut în revista Forbes, despre care se cunoștea că au posibilități materiale:

În perioada 04.06.2023 – 20.06.2023, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a indus în eroare un număr de cinci persoane fizice cunoscute ca având o situație materială bună (pe care le identifica din analizarea revistei Forbes), prin folosirea numelui Rodica Stănoiu și a calității de fost ministru al justiției și senator în Parlamentul României, prezentându-le acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă, că se îngrijește de o persoană cu o situație financiară precară și dizabilități psihice, care are nevoie de bani pentru a putea locui în continuare într-un cămin stuențesc situat în municipiul București, cu consecința producerii unei pagube în valoare de 6500 lei în dauna a două persoane vătămate, în cazul celorlalte persoane vătămate nefiind produsă o pagubă din motive independente de voința autorului”.

Ieri, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sector 1 București cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, cerere admisă:

Dispune arestarea preventivă a inculpatului VARTANIAN ROMI (nume purtat anterior Varga Romi), pe o durată de 30 de zile, de la data de 21.06.2023 până la data de 20.07.2023, inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru absenţi”.

Rodica Mihaela Stănoiu pe numele său complet, acum în vârstă de 84 de ani, a fost ministru al justiției între 2000-2004 în cabinetul Năstase. Parlamentar în mai multe mandate, a fost desemnată de Ion Iliescu judecător la Curtea Constituțională, din partea Președinției României, cu mandat din 2001 până în 2007. Rodica Stănoiu a fost membră în Partidul Social-Democrat până în septembrie 2006. În ianuarie 2007 a aderat la Partidul Conservator, condus de Dan Voiculescu. A fost acuzată că a făcut poliție politică din anul 1963 până în 1987 și că a semnat note informative sub pseudonimele Sanda și Georgeta.

Articolul precedentExclusiv zin.ro – Profil de primar – FC Argeș a retrogradat, Cristian Gentea rămâne primarul Piteștiului până la ”barajul” alegerilor locale
Articolul următorSorin Grindeanu: „Exclus să facem alianță cu AUR în 2024”