Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a calificat ieri membrii partidului AUR, la Digi24, ca având „un comportament semisălbatic”, opinând că există șanse minime ca partidul din care face parte, PSD, să aleagă o alianță cu aceștia.

În ceea ce Grindeanu promitea pe Facebook a fi „o discuție la obiect despre prioritățile Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în următoarea perioadă”, cu ceva detalii despre „subiecte sociale, dar și politice de actualitate”, Grindeanu a vorbit despre chestiuni legate de alegerile de anul viitor și posibile alianțe.

Mai bine spus de ceea ce nu se va întâmpla în 2024, Grindeanu explicând și de ce nu vede AUR ca un posibil partener. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor a avut și o previziune, anume că USR și AUR să facă o alianță.

Declarațiile lui Grindeanu s-ar baza pe faptul că USR a votat inițiative ale AUR, dar și pe faptul că ambele partide au susținerea diasporei.

USR și AUR au în proporție de 80-90% un electorat comun. Cel mai bun exemplu este votul din diaspora. Exclus din punctul meu de vedere să facem alianță cu AUR în 2024. E un partid care, din perspectiva mea, nu e îndreptat spre valorile pentru care s-a muncit foarte mult în România. Au șovăieli în a spune cu toată gură că suntem membri UE și membri NATO și că e foarte bine.

Nu înseamnă că sunt pro-Putin, dar nici nu sunt convinși că e bine că suntem membri UE sau NATO. Pentru mine, această șovăială este eliminatorie. Nu poți să faci proiecte majore fără finanțare europeană. Garantează vreunul de la AUR că se oprește Putin în Ucraina, dacă tot spun că nu e bun NATO?

Astea sunt chestiunile grave. Chestiunile mai puțin grave sunt cele legate de un comportament semisălbatic. Eu așa ceva nu am văzut. Singurii care au semnat ceva cu AUR sunt cei de la USR. E singurul partid parlamentar care a făcut un acord cu AUR în ultimii trei ani. Să nu vă mire în 2024 că se vor alia”, a opinat Sorin Grindeanu, potrivit sursei citate.

Articolul precedentCelebrități înșelate de un bărbat care se dădea drept Rodica Stănoiu
Articolul următorInspectorul general al Inspectoratului General de Aviație al MAI, acuzat de abuz în serviciu