Sursă foto: Twitter/midar.net
Sursă foto: Twitter/midar.net

Un cutremur cu magnitudinea 6.1 pe scara Richter a zguduit astăzi, 22 iunie, mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, anunță Institutului American de Geofizică.

Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor din Afganistan a anunţat că seismul a provocat moartea a cel puţin 920 de persoane în estul ţării, notează BBC.

Hibatullah Akhundzada, liderul talibanilor din Afganistan, a declarat că sute de locuințe au fost distruse în urma seimului și este de așteptat ca numărul morților fie mult mai mare

Ministrul pentru managementul dezastrelor, Sharafuddin Muslim, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că, până în acest moment, 920 de persoane și-au pierdut viața și alte 600 au fost rănite.

Este cel mai grav seism din ultimele două decenii

Cutremurul s-a produs la aproximativ 44 km de orașul Khost, la scurt timp după ora locală 01:30 când mulți oameni erau acasă, adormiți în paturile lor.

Pe fiecare stradă pe care mergi, auzi oameni plângând moartea celor dragi. Casele sunt distruse”, a declarat pentru BBC un jurnalist local din provincia Paktika, puternic afectată.

Comunicarea în urma cutremurului este dificilă din cauza distrugerii turnurilor de telefonie mobilă, iar numărul morților ar putea crește și mai mult, a declarat un alt jurnalist local din zonă pentru BBC.

Mulți oameni nu sunt conștienți de bunăstarea rudelor lor, deoarece telefoanele lor nu funcționează. Fratele meu și familia lui au murit și am aflat asta după multe ore. Multe sate au fost distruse”, a adăugat jurnalistul.

Articolul precedentRăzboiul din Ucraina a consolidat sprijinul cetățenilor pentru Uniunea Europeană
Articolul următor Avertismentul ANPC: Produsele alimentare pot deveni un pericol pentru sănătate din cauza temperaturilor ridicate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time