Foto: @alenglish_ /Instagram
Foto: @alenglish_ /Instagram

Ministerul Afacerilor Extrerne din Ucraina a publicat astăzi, 22 iunie, povestea Sofiei, unul dintre sutele de copii care au suferit în urma războiului pornit de Putin în data de 24 februarie 2022.

Fostă sportivă, fetița nu a reușit să părăsească orașul bombardat Bucha și s-a adăposit, timp de luni bune, într-un spital.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Extrerne din Ucraina au precizat că fata se află, în prezent, la Roma, fiind în deplină siguranță.

Fetița din Ucraina are nevoie de o proteză care să o ajute să facă acțiuni simple, cum ar fi să se îmbrace singură. Simte o durere fantomă. Când este îngrijorată, nu doar o doare mâna inexistentă, ci și tot corpul

Numele meu este Sofia și sunt o fetiță din Ucraina. Mi-am pierdut brațul, mama și pisica în Bucha. Sunt unul dintre cei 910 copii care au suferit din cauza țării vecine”, se arată în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Extrerne.

Acesta este un mesaj de la Sofia care a locuit în spital în ultimele trei luni. Deși acum se află în siguranță în Roma, fetița se sperie la fiecare sunet și se teme de avioane”, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților, înainte de invazia rusă, Sofia făcea sporturi ecvestre, dar acum nu este sigură dacă aceste activități vor fi din nou posibile în viitor. Sofia visează să aibă o proteză. O va ajuta să reducă durerea și să reușească să facă acțiuni simple, de rutină, cum ar fi să se îmbrace singură.

Doar azi, șase copii au fost răniți în urma bombardamentelor

Șase copii au fost răniți în urma bombardamentelor rusești asupra localității Ceasov Iar.

Șeful administrației ucrainene din Donețk, Pavel Kirilenko, spune că rușii au bombardat plaja de lângă lacul Zolota Ribka, care se află în apropierea orașului Ceasov Iar.

Articolul precedent Avertismentul ANPC: Produsele alimentare pot deveni un pericol pentru sănătate din cauza temperaturilor ridicate
Articolul următorAlarmant: A scăzut vârsta la care adolescenții din România sunt atrași de mirajul drogurilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time