Trei noi sensuri giratorii vor fi amenajate pe DN1, la Bănești, Florești și Paulești. Consiliul Județean Prahova a alocat, în bugetul județului din acest an, câte două milioane de lei pentru fiecare sens giratoriu. Acestea urmează să apară în trei puncte critice ale drumului național, zone în care se produc frecvent accidente rutiere grave.

Amenajarea celor trei sensuri giratorii este în discuție de ani de zile și este pentru prima oară când acestea apar în bugetul Consiliului Județean Prahova.

Conform Consiliului Județean Prahova, pentru sensul giratoriu de la Bănești (intersecție DN1 cu DJ100D) au fost realizate expertiza tehnică și studiul de trafic. Deocamdată sunt analizate propunerile pentru relocarea unui stâlp de înaltă tensiune, urmând a fi reactualizate avizele pentru emiterea autorizației de construire. Și la sensul giratoriu de la intersecția spre comuna Florești este nevoie de relocarea rețelelor de utilități din zonă pentru a putea emite autorizația de construcție. Aici va fi amenajat un sens giratoriu provizoriu, deoarece Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere are un proiect de realizare a unui pasaj rutier în această zonă, proiect inclus pe o listă mai lungă de investiții în domeniul siguranței rutiere, care urmează să fie finanțate prin Banca Europeană de Investiții. 

Cu alte cuvinte, hârtiile există, vara a venit, dar autorizațiile de construcție nu au fost încă emise, deci sunt slabe șansele ca cele trei noi sensuri giratorii să fie finalizatea în acest an. 

Articolul precedentCiolacu, despre liberalii care au apărut în spoturi pro-vaccinare: „Cîțu alias Brad Pitt, Raluca Turcan se credea Sophia Loren și Adrian Oros – Jean Paul Belmondo”
Articolul următorArmand va cere rezilierea contractului cu Romprest
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...