Cancelarul Germaniei avertizează: NATO trebuie să evite o confruntare militară cu Rusia

Olaf Scholz şi-a susținut decizia de a nu stopa imediat importurile de gaz din Rusia.

NATO trebuie să evite o confruntare militară cu Rusia care ar putea duce la un al treilea război mondial, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. Olaf Scholz a spus că nu există un regulament care să stabilească când Germania ar putea fi considerată parte a războiului din Ucraina. Cancelarul german a declarat că livrarea de tancuri ar putea duce la un război nuclear.
„De aceea, este cu atât mai important să analizăm fiecare pas cu mare atenţie şi să ne coordonăm îndeaproape. Să evităm o escaladare spre NATO este o prioritate de vârf pentru mine”, a afirmat cancelarul.

„Consecinţele unei erori ar fi dramatice”, a declarat Olaf Scholz

„Din acest motiv, nu mă concentrez pe sondaje şi nu mă las iritat de apelurile stridente. Consecinţele unei erori ar fi dramatice”, a precizat cancelarul german. Olaf Scholz şi-a susținut decizia de a nu stopa imediat importurile de gaz din Rusia.” Nu văd absolut deloc cum un embargou asupra gazului ar pune capăt războiului. Dacă (preşedintele rus Vladimir) Putin ar fi deschis la argumente economice, nu ar fi început niciodată acest război nebunesc”, a explicat el.
„În al doilea rând, ai acţiona ca şi când ar fi vorba despre bani. Dar este vorba despre a evita o criză economică dramatică şi pierderea a milioane de locuri de muncă şi fabrici care nu şi-ar mai deschide niciodată porţile”, a adăugat şeful guvernului german.

Olaf Scholz a mai spus că aceasta ar avea consecinţe considerabile nu doar pentru Germania dar şi pentru Europa.

VIDEO: Pui de căprioară salvat din Lacul Beliș

Articolul precedentVIDEO: Pui de căprioară salvat din Lacul Beliș
Articolul următorRepublica Moldova a completat primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană