Se strânge cureaua la C.N. Aeroporturi București! Angajații rămân fără o parte din prime și compensații

Angajații ar putea rămâne fără primele anuale de mii de lei, însă și fără banii de transport, în valoarea maximă de 750 lei. De amintit totuși că, potrivit noului director al companiei, la C.N. Aeroporturi București vorbim despre salarii medii brute de 7.000 lei

Cum suntem în plină pandemie iar „sacul de bani” pare să fie pe terminate, C.N. Aeroporturi București a decis reducerea cheltuielilor salariale destinate personalului. Mai exact, angajații ar fi fost obligați să semneze un act adiționat adus contractului de muncă, prin care se angajează să renunțe la anumite drepturi salariale. În caz contrar, aceștia ar putea fi trimiși în somaj tehnic.

C.N. Aeroporturi București vrea să facă economie

Vorbim despre anumite cheltuieli aferente drepturilor bănești ale angajaților, la care C.N. Aeroporturi București intenționează să renunțe. În această categorie intră inclusiv bonusul acordat pentru transport, în valoare maximă de 750 lei, însă și prime anuale în valoare de mii de lei.

Nicușor Dan se interesează de soarta păsărilor exotice

De menționat că, în luna februarie, noul director, Cosmin Peșteșan, aducea la cunoștință că salariile medii brute în companie se învârt în jurul sumei de 7.000 lei, astfel că anunța, încă de pe atunci, că are intenția unei „restructurări” a grilei salariale, astfel încât să economisească aproximativ 35 milioane de lei, potrivit estimărilor de calcul.

Mai mult, în luna martie, C.N. Aeroporturi București hotăra adoptarea șomajului tehnic în anumite condiții și pentru anumiți angajați, propunând inclusiv demisia în schimbul a șase salarii compensatorii.

Articolul precedentNicușor Dan se interesează de soarta păsărilor exotice
Articolul următorIohannis le taie românilor elanul. 1 iunie este o dată care n-ar trebui suprevaluată
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.