Iohannis le taie românilor elanul. 1 iunie este o dată care n-ar trebui suprevaluată

„Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo”, a spus astăzi președintele

Într-o nouă conferință de presă susținută astăzi, președintele Iohannis a vorbit despre câteva aspecte esențiale a perioadei pe care o traversăm în acest moment, răspunzând, totodată, întrebărilor jurnaliștilor prezenți. Întrebat ce părere are despre afirmațiilor făcute de primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, legate de situația gestionării dificile a imigranților din Orientul Mijlociu, Iohannis a spus că nu cunoaște detalii, însă a promis să se informeze.

Iohannis așteaptă Aştept informaţii mai detaliate de la MAI

Mai mult, Iohannis a adăugat că Timişoara nu ar fi fost niciodată lăsată singură, însă că în momentul de față nu cunoaște motivele acestei evaluări făcute de primar, „dar o să le afle”, a mai spus președintele, adăugând că din pricina faptului că vorbim despre o zonă de graniță „am avut tot timpul o presiune destul de mare de flux migratoriu. Primesc zilele acestea un raport detaliat, după care o să-l rog pe domnul ministru să face publice datele. Dar, încă o dată, Timişoara nu va fi lăsată singură”, a spus președintele Iohannis.

Se strânge cureaua la C.N. Aeroporturi București! Angajații rămân fără o parte din prime și compensații

Erorile din PNRR, nici din incompetență, nici din rea voință

Cât despre erorile apărute în PNRR, Klaus Iohannis a declarat că sunt mai multe aspecte care trebuie luate în calcul. „Noi am lucrat intens și sub mare presiune să pregătim acest PNRR. Este o noutate pentru toată lumea. Nu a mai existat așa ceva și în acest sens au existat dificultăți. Prima este că se doresc reforme foarte profunde, a doua că se vor în timp foarte scurt, de câțiva ani. Vom îmbunătăți proiectele ca să fie acceptate. Trebuie să înțelegeți că nu numai noi suntem în această situație, ci tot UE. Am convocat luni o întâlnire cu reprezentanții de pe proiecte cu fonduri europene și sunt convins că ele vor fi puse în aplicare”, a mai spus acesta.

„1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluaţi”

Astfel, cu toate că în spațiul public s-a vehiculat deja ideea potrivit căreia data de 1 iunie reprezintă momentul relaxării, președintele Iohannis a îndemnat la precauție în stilul caracteristic, subliniind că această dată nu va reprezenta începutul relăxărilor totale, acestea urmând să fie dispuse gradual, în funcție de evoluția situației pandemice. „Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei. Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult şi în paralel numărul de persoane vaccinate creşte, atunci rând pe rând vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a declarat Iohannis.

Articolul precedentSe strânge cureaua la C.N. Aeroporturi București! Angajații rămân fără o parte din prime și compensații
Articolul următorComisia Europeană dă în judecată AstraZeneca